back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Αναστάτωση με νέα ύποτα δέματα εναντίον πολιτικών

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η αναστάτωση στις ΗΠΑ με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε δημόσια πρόσωπα.

Ύποπτος μηχανισμός, πιθανότατα βόμβα, στάλθηκε στο γραφείο του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα εκπλαγεί» αν εντοπιστούν και άλλα τέτοια δέματα.

Προ ολίγου, εκκενώθηκε το γραφείο της γερουσιαστού των Δημοκρατικών, και πιθανής διεκδικήτριας της αμερικανικής προεδρίας του 2020, Καμάλα Χάρις, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, αφτοόυ εντοπίστηκαν «ύποπτα δέματα». Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και τα γραφεία της εφημερίδας San Diego Union-Tribune.

Στο μεταξύ, το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι εντοπίστηκε ύποπτο δέμα που είχε σταλεί και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, Έρικ Χόλντερ.

 

Νωρίτερα, την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο μετά τον εντοπισμό νωρίτερα ύποπτου δέματος στο κτίριο Time Warner Center, όπου στεγάζεται το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Πάντως στο συγκεκριμένο σημείο έχει αρθεί ο συναγερμός.

Υπενθυμίζεται, ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν σήμερα στην αλληλογραφία του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στο γραφείο της πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Ουόσερμαν Σουλτς στη Φλόριντα, ενώ χθες παγιδευμένο δέμα εντοπίσθηκε στην αλληλογραφία της Χίλαρι Κλίντον προχθές κοντά στο σπίτι του Τζόρτζ Σόρος.

Οι υπεύθυνοι για τα δέματα θα λογοδοτήσουν στον μέγιστο βαθμό σύμφωνα με τον νόμο, τονίζει ο Λευκός Οίκος που χαρακτηρίζει τις επιθέσεις βίαιες.

Για ενέργειες «εσωτερικής τρομοκρατίας» κάνει λόγο ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.

Θέση μέσω twitter πήρε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλτ Τραμπ για τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εντοπίστηκαν στο σπίτι του Μπαράκ Ομπάμα και της οικογένειας Κλίντον, αλλά και των ύποπτων πακέτων που εστάλησαν στο CNN αλλά και σε άλλους.

«Σε στιγμές όπως αυτή εδώ, πρέπει να ενωθούμε» επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. «Οι ενέργειες και οι απειλές πολιτικής βίας δεν έχουν θέση στις ΗΠΑ» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Είμαστε πάρα πολύ θυμωμένοι, ταραγμένοι και δυσαρεστημένοι με όσα είδαμε σήμερα το πρωί και θα διαλευκάνουμε την υπόθεση» υποσχέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών και οι «υπεύθυνοι αυτών των ποταπών ενεργειών θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». «Η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών είναι η βασικότερη και απόλυτη προτεραιότητά μου».

Από την πλευρά της η Μελάνια Τραμπ κατήγγειλε τις «άνανδρες επιθέσεις». «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτές τις άνανδρες επιθέσεις και καταδικάζω απερίφραστα όλους όσοι επιλέγουν τη βία» υπογράμμισε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

CNN: «Ο Λευκός Οίκος δεν κατανοεί τη σοβαρότητα των επιθέσεων»

Ο πρόεδρος του CNN Worldwide Τζεφ Ζάκερ δήλωσε ότι υπάρχει μια «πλήρης και παντελής έλλειψη κατανόησης» στον Λευκό Οίκο σχετικά με τη σοβαρότητα των επιθέσεων του εναντίον των ΜΜΕ, αφού ύποπτοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εστάλησαν στο CNN και σε Δημοκρατικούς.

«Υπάρχει μια πλήρης και παντελής απουσία κατανόησης στον Λευκό Οίκο σχετικά με τη σοβαρότητα των συνεχιζόμενων επιθέσεων τους στα ΜΜΕ» είπε ο Ζάκερ. «Ο πρόεδρος και ειδικά οι εκπρόσωποι Τύπου του Λευκού Οίκου πρέπει να κατανοήσουν ότι τα λόγια τους έχουν αντίκρισμα. Μέχρι στιγμής, δεν δείχνουν να το κατανοούν αυτό».

Χίλαρι Κλίντον: Oι ΗΠΑ διανύουν μια περίοδο αναταράξεων

«Είναι μια περίοδος αναταράξεων, μια περίοδος βαθιών διχασμών και εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να παραμείνουμε ενωμένοι» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον από τη Φλόριντα, όπου αναμένετο να παραστεί σε μια προεκλογική εκδήλωση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, ενώ διαβεβαίωσε ότι η οικογένειά της είναι καλά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα