back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νίκη Κεραμέως: «H NΔ θα καταργήσει το άσυλο στα Πανεπιστήμια με τον τρόπο που εφαρμόζεται σήμερα»

Διαβάστε επίσης

«H NΔ θα καταργήσει το άσυλο στα Πανεπιστήμια με τον τρόπο που εφαρμόζεται σήμερα», σύμφωνα με την τομεάρχη Παιδείας Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων του κόμματος, Νίκη Κεραμέως, η οποία μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2» με τον Άρη Τόλιο, τόνισε πως «δεν μπορεί να κλείνουν λόγω κατάληψης η Φιλοσοφική, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο για διακίνηση ναρκωτικών, να υπάρχουν αντίστοιχες καταστάσεις στο ΑΠΘ και σε άλλα ιδρύματα και ο υπουργός Παιδείας να σφυρίζει αδιάφορα».

«Πρέπει να υπάρχει παρέμβαση των αρχών αυτεπαγγέλτως για αδικήματα και όχι μόνο για κακουργήματα, και φυσικά να υπάρχει η εντολή από πάνω. Σήμερα δεν δίνεται. Θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να δίνει εντολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και αυτός στα Σώματα Ασφαλείας, ώστε να μπαίνουν στα πανεπιστήμια και να πατάσσουν την ανομία, όπως γίνεται σε κάθε άλλο δημόσιο χώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

«Το άσυλο σημαίνει ελευθερία έκφρασης, ελευθερία διακίνησης ιδεών, ελευθερία έρευνας. Σήμερα τα πανεπιστήμια είναι άσυλο κακοποιών για να αποφύγουν τη σύλληψη. Θα φροντίσουμε στα πανεπιστήμια να μπαίνουν μόνο οι φοιτητές, με τη φοιτητική τους ταυτότητα. Τώρα μπαίνει όποιος θέλει», πρόσθεσε.

Επίσης, η κ. Κεραμέως επέκρινε τον πρώην υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο, λέγοντας πως «με το πόρισμα της επιτροπής για τη βία στα πανεπιστήμια, εκπέμπει μηνύματα που επιδεινώνουν την κατάσταση. Ένα πόρισμα που επιτρέπει να γίνονται στέκια καταληψιών και ανομίας τα πανεπιστήμια, και που δίνει μήνυμα ανοχής στη βία. Όταν γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, δεν υπάρχει κανένας διάλογος, πρέπει να παταχθεί, γι’ αυτό υπάρχουν τα Σώματα Ασφαλείας».

Η κ. Κεραμέως επισήμανε την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων, λέγοντας πως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι προτεραιότητα της ΝΔ είναι η βελτίωση των δημοσίων πανεπιστημίων, αλλά πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16. «Δεν μπορεί να έχουν χώρες, όπως η Τουρκία και η Κύπρος μη κρατικά πανεπιστήμια και ιδιωτικά, και να μην έχει η Ελλάδα», ανέφερε.

Και κατέληξε λέγοντας πως, «ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του είχε πει να συμφωνήσουν στα αναθεωρητέα άρθρα (ανάμεσά τους και το άρθρο 16), όμως η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη συνταγματική αναθεώρηση. Είναι Κυβέρνηση 4 χρόνια, και ανοίγουν τη συζήτηση 4 μήνες πριν τις εκλογές. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να αλλάξουν την ατζέντα. Πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα