back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

N. Παρασκευόπουλος: Nα υπάρξει εξήγηση για τις αναφορές Καμμένου εναντίον Κοτζιά στο Υπουργικό

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να υπάρξει οπωσδήποτε εξήγηση για τις αναφορές Καμμένου στο Υπουργικό Συμβούλιο, εναντίον του Νίκου Κοτζιά, επισήμανε ο πρώην υπουργός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2», με τον Άρη Τόλιο.

Όσον αφορά στη μη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών, που ζητά μετ’ επιτάσεως η ΝΔ και η Κυβέρνηση αρνείται να τη δώσει στη δημοσιότητα, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε: «Είναι κεντρική πολιτική επιλογή, για το αν πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα. Η Κυβέρνηση μπορεί να απαντήσει αν εξετάσει όλα τα δεδομένα που συνδέονται με το περιεχόμενό της».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Παπαντωνίου και σε ερώτηση αν τίθεται θέμα παραγραφής των αδικημάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι μια πράξης διαρκής και επομένως ο χρόνος της παραγραφής δεν ξεκινά όσο αυτή η πράξη συνεχίζεται να τελείται».

Για την κατάσταση στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι το πρόβλημα στα ΑΕΙ είναι εδώ και δεκαετίες, η διακίνηση ναρκωτικών ειδικά στο ΑΠΘ υπάρχει εδώ και χρόνια, και σημείωσε: «Όλοι έχουν τις ευθύνες τους, πρυτάνεις, φοιτητές, εισαγγελείς, αστυνομία, ακόμα και δημοσιογράφοι. Το πρόβλημα δεν λύνεται με το να ρίχνει τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Με μονομερείς ενέργειες δεν λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα».

Αναφερόμενος στο στέκι Ρουβίνωνα στη Φιλοσοφική, είπε: «Αν οι πράξεις είναι κακουργηματικές, δεν είναι θέμα ασύλου, το πρόβλημα λύνεται και με την αστυνομία, αλλά αν οι πράξεις είναι πλημμεληματικές, το πόρισμά μας αναφέρει τρόπους για να το λύσει το Πανεπιστήμιο».

Σε ερώτηση τέλος για την αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε, «απ’ ότι γνωρίζω όντως η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή, από εκεί και πέρα όμως θα το κρίνει το δικαστήριο. Θυμίζω ότι ο νόμος για τις συνθήκες αποσυμφόρησης των φυλακών, είναι προσωρινός και δεν είναι πάγιος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα