back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ά.Διαμαντοπούλου για την υπόθεση Παπαντωνίου: Κρίμα να στιγματιστεί από τα λάθη της η περίοδος εκσυγχρονισμού

Διαβάστε επίσης

«Είναι ιστορικό κρίμα να στιγματιστεί από τα λάθη της η περίοδος εκσυγχρονισμού που έχει αφήσει σημαντικό έργο»  είπε η Αννα Διαμαντοπούλου , σε συνέντευξή στον “Αθήνα 9.84” , αναφερόμενη στην υπόθεση Παπαντωνίου.

Όπως τόνισε  “χρειάζεται μια εκστρατεία από όλους για να αντιμετωπιστεί αυτός ο λαϊκισμός” ενώ για το θέμα της Παιδείας είπε ότι “καταστρέφεται κομματάκι κομματάκι, γιατί είναι ένας μεγάλος χώρος που προσφέρει εξαιρετικό πελατειακό πεδίο”.

Η κα Α.Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αναφέρθηκε στην πολιτική πρωτοβουλία με την “Ώρα αποφάσεων” ενώ για τις επόμενες εκλογές υπογράμμισε ότι  κυβέρνηση που θα έρθει την επόμενη ημέρα “πρέπει να δώσει εθνικά χαρακτηριστικά, να μην είναι η νίκη ενός κόμματος”.

“Δεν κάναμε κόμμα. Είπαμε ότι αναλαμβάνουμε μία πρωτοβουλία, την ώρα Ωρα Αποφάσεων, στη λογική να αποφασίσουν όλοι ότι τα κόμματα ολοκληρωσαν τον κύκλο τους και κάνουμε κάτι εξ’ ολοκλήρου” είπε στην συνέντευξή της στον Ηλία Κανέλλη

“Αυτό απέτυχε για προσωπικους, πολιτικούς, προγραμματικούς και για ιδεολογικους λόγους και έγινε αυτό που είδαμε σήμερα: δηλαδή μια ομοσπονδία κομμάτων που από την αρχή θεωρούσα ότι ήταν κάτι αποτυχημένο. Έγινε μια αναπαλαίωση και μάλιστα χειρότερη από την προηγούμενη γι’ αυτό και διαλύθηκε. Δηλαδή έγινε μία ομοσπονδία, δεν τα βρήκαν σε επίπεδο αρχηγών, έφυγε το Ποτάμι, έφυγε ο ένας, έφυγε ο άλλος και ξανάγινε ένα ΠΑΣΟΚ με άλλο όνομα και νομίζω ότι αυτό αδικεί και την ιστορία αυτου του χώρου” είπε.

“Η κυβέρνηση που θα έρθει την επόμενηη ημέρα, πρέπει να δώσει εθνικά χαρακτηριστικά”

Σε ερώτηση, εαν  υπάρχει πιθανότητα ,μετά τις επόμενες εκλογές, να βρεθεί σε μια συντηρητική κυβέρνηση η κα Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι παραμένει προσηλωμένη με “τις δυνάμεις του ευρωπαϊσμου και της φιλελεύθερης δημοκρατίας”

“Εγώ συνεχίζω αυτό που κάνω και έχω επιλέξει να ασχολούμαι και να είμαι πρόεδρος στο Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση που είναι ένα think tank, κάτι ανάμεσα σε πολιτική και διανόηση. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να κατατίθενται προτάσεις αλλά θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό για την επόμενη ημέρα στη χώρα,  να ηττηθεί αυτό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση που θα έρθει την επόμενη μέρα πρέπει να δώσει εθνικά χαρακτηριστικά, να μην είναι η νίκη ενός κόμματος. Η νίκης κόμματος που θα αναπαράγει μία συγκρουση και μία πόλωση χωρίς όρους πάλι δε θα φέρει αποτέλεσμα. Εγώ λοιπόν σας λέω ότι συνεχίζω αυτή τη δουλειά με στόχο να υποστηρίξω τις δυνάμεις του ευρωπαϊσμου και της φιλελεύθερης δημοκρατίας”

Η παιδεία καταστρέφεται – “Εξαιρετικό πελατειακό πεδίο”  

Σαφείς αιχμές για τα πελατειακά αιτήματα στον τομέα της εκπαίδευσης, εξέφρασε η πρώην υπουργός Παιδείας στην συνέντευξή της στον “Αθήνα 9.84”  και υπογράμμισε ότι είναι ένας χώρος που προσφέρει πελατειακό πεδίο. Παράλληλα η κα Διαμαντοπούλου με αφορμή την εισολή στο γραφείο του κ. Γαβρόγλου, είπε ότι σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να επιβληθούν οι δάσκαλο σε μαθητές της 5ης Δημοτικού .

“Τότε που φτιάχναμε το νόμο, υπεύθυνος για την παιδεία από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο κύριος Κουράκης. Τότε συγκεντρώναμε στο Υπουργείο και ήταν στα όρια του αστείου, πως ότι έφερνε στη Βουλή ήταν διάφορα πελατειακά αιτήματα ομάδων. Τα είχα μαζέψει και τα είχα καταθέσει και στη Βουλή και είχα πει “Κοιτάξτε τι φέρνουν και τι τους ενδιαφέρει στην πολιτική”. Αυτό ακριβώς κάνει τώρα και ο κύριος Γαβρόγλου. Θέλετε εσείς Πανεπιστήμιο; Ναι. Θέλετε εσείς να πάρετε master; Ναι. Θέλετε εσείς λιγότερες ώρες; Ναι. Ότι θέλει η κάθε μικρή ομάδα η οποία ικανοποιείτε με την εξυπηρέτηση αυτή. Το σύνολο το μεγάλο δεν αντιδρά και έτσι η παιδεία καταστρέφεται κομματάκι κομματάκι, γιατί είναι ένας μεγάλος χώρος που προσφέρει εξαιρετικό πελατειακό πεδίο, στον Υπουργό που θέλει να λειτουργήσει “.

Για εισβολή στο γραφείο Γαβρόγλου

“Για την εικόνα των μαθητών που μπήκαν στο γραφείο του Υπουργού θέλω να πω ότι δεν είναι ένα ξαφνικό φαινόμενο. Επί πάρα πολλές δεκαετίες, θεωρήθηκε αριστερό, δημοκρατικό, ελεύθερο και ανοιχτό στην εκπαίδευση , ότι ήταν αντίθετο στους κανόνες, στο σεβασμό των δασκάλων. Ότι ήταν αριστερό και επαναστατικό ήταν απέναντι σε αυτό Αυτό ήρθε και χτίστηκε σιγά σιγά με πολύ μεγάλη ευθύνη της Αριστεράς και με συνέργεια και αποδοχή και από τα άλλα κόμματα γιατί πάντα έπρεπε να αποδεικνύουν όλοι σε αυτή τη χώρα, πόσο αριστεροί είναι απέναντι στους αριστερούς. Για τα παιδιά που πήγαν στο γραφείο του Υπουργού σκεφτόμαστε πάντα την αστυνομία, γιατί; Το σχολείο δεν έχει κανονισμούς ; Δηλαδή οι δάσκαλοι που έχουν αυτά τα παιδιά μέσα στις τάξεις τους, δεν είδαν ότι χοροπηδούσαν πάνω στο γραφείο του Υπουργού; Αυτά τα φαινόμενα ένα σχολείο δεν τα αντιμετωπίζει καθόλου; Δεν τα αντιμετωπίζει. Φτάσαμε σε ένα σημείο να μην μπορούν να επιβληθούν οι δάσκαλοι στην πέμπτη και έκτη δημοτικού”

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα