back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΣΑ: Η ανομία στα Πανεπιστήμια απαξιώνει την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση

Διαβάστε επίσης

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί όλα αρμόδια όργανα του κράτους, όπως και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές, να ασκήσουν άμεσα τα καθήκοντά τους για όσα συμβαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο σε αντίθετη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΣΑ, “περίπτωση θα προβούμε εμείς σε κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία”.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ αναφέρει ότι:

“Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό του Συμβούλιο, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και σε άλλους Πανεπιστημιακούς χώρους. Η επικράτηση της ανομίας στους χώρους αυτούς, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στην παντελή αδιαφορία του οργανωμένου κράτους, δεν εξευτελίζει μόνο και απαξιώνει την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, αλλά αντιστρατεύεται τον ίδιο τον πυρήνα λειτουργίας μιας συντεταγμένης Πολιτείας. Οι διάφορες δε καινοφανείς θεωρίες που μεταθέτουν τις ευθύνες στην πανεπιστημιακή κοινότητα ή ακόμη και στους φοιτητές είναι απαράδεκτες, ξένες προς τον νομικό μας πολιτισμό και οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

Καλούμε τα αρμόδια όργανα του κράτους, όπως και τους πολιτικούς προϊσταμένους των, αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές, να ασκήσουν επιτέλους άμεσα τα καθήκοντά τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε εμείς σε κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία”.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα