back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λάτρης του Τραμπ ο αποστολέας των τρομο-δεμάτων

Διαβάστε επίσης

Ρεπουμπλικάνος με βεβαρημένο ποινικό μητρώο ο φερόμενος δράστης των τρομο-δεμάτων Σέζαρ Σέιοκ. Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του από το FBI. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας Κρίστοφερ Ρέι.

Εναντίον του Σέζαρ Σέιοκ έχουν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και απειλές εναντίον πρώην προέδρων των ΗΠΑ, οι οποίες επισύρουν ποινή έως και 58 χρόνια κάθειρξη, επεσήμανε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.

Είναι «πάρα πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για τα κίνητρα» του υπόπτου τόνισε ο διευθυντής του FBI.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός υπόπτου, την οποία ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο, ενώ χαιρέτισε «την εκπληκτική δουλειά» του FBI. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην πολιτική βία να εδραιωθεί στις ΗΠΑ», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτού δεσμευθεί να την σταματήσει. «Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι», υπογράμμισε.

Ο άνδρας που φέρεται να έστειλε τουλάχιστον δώδεκα δέματα που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας 56χρονος δηλωμένος Ρεπουμπλικάνος που ζει στη Φλόριντα και έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο Σέζαρ Σέιοκ Τζούνιορ έχει συλληφθεί πολλές φορές, μεταξύ των οποίων και μία επειδή απείλησε να χρησιμοποιήσει βόμβα.

Πάνω στο λευκό φορτηγάκι του, το οποίο κατασχέθηκε, υπάρχουν πολλά αυτοκόλλητα του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, καθώς και ένα που γράφει “Το CNN είναι χάλια”, σύμφωνα με τη φωτογραφία που ανήρτησε στο Twitter δημοσιογράφος του CNN.

Η σύλληψη του Σέιοκ πραγματοποιήθηκε αφού η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δύο ακόμη δέματα με εκρηκτικά βρέθηκαν σήμερα το πρωί, παρόμοια με τα δέκα προηγούμενα.

Τα δέματα είχαν την ίδια διεύθυνση αποστολής, αυτή της Δημοκρατικής γερουσιαστή της Φλόριντα Ντέμπι Ουάσερμαν Σουλτς.

Το ένα είχε παραλήπτη τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κάρι Μπούκερ και το άλλο, που προοριζόταν για τα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη και τον πρώην διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ, εντοπίστηκε σε ταχυδρομείο του Μανχάταν.

Οι διωκτικές Αρχές συνεχίζουν να ερευνούν το ενδεχόμενο και άλλα πρόσωπα εκτός του βασικού υπόπτου που βρίσκεται υπό κράτηση να έχουν εμπλακεί στην αποστολή των τρομοδεμάτων, που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα