back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Nα δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου ζητά η ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Να δοθούν στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, καθώς και τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ζητά η ΝΔ με αφορμή την συνεχιζόμενη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

«Εννιά μέρες μετά το υπουργικό συμβούλιο οι πολίτες εξακολουθούν να παρακολουθούν υπαινιγμούς και αλληλοκαταγγελίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και ο κ. Τσίπρας να παραμένει άφωνος. Αν όντως η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τζανακόπουλος, η λύση είναι απλή: Δώστε επιτέλους στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά και τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου», τόνισε σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, στον απόηχο όσων υποστήριξε την Πέμπτη ο κ. Καμμένος απαντώντας σε όσα του καταλογίζει ο κ. Κοτζιάς.

«Χθες ο Πάνος Καμμένος, που έχει πάμπολλες φορές επικρίνει ως ύποπτη και σκοτεινή τη δράση του επιχειρηματία Τζωρτζ Σόρος, προέβη σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Υποστήριξε δημόσια ότι εταιρεία στην οποία εμπλέκεται ο Τζωρτζ Σόρος συνεργάζεται με το υπουργείο των Εξωτερικών και ότι ανέλαβε επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά την έκδοση των εγγράφων (Visa) για τους πολίτες εκτός Ε.Ε. που επισκέπτονται τη χώρα μας», επισήμανε η ΝΔ και απηύθυνε το ερώτημα: «Ο κ. Κοτζιάς το επιβεβαιώνει; Ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει;».

Πηγές της ΝΔ σχολιάζουν μάλιστα πως “θα ήταν στοιχειώδης σεβασμός στους πολίτες η απάντηση του Μαξίμου να είναι έστω για μία φορά εντός θέματος”

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η ΝΔ, μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης, Κ. Καραγκούνη, κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά στην οποία μεταξύ άλλων «αποκαλύπτει ότι ο κ. Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος», ενώ υπογράμμισε πως είναι «αυτονόητο ότι και η Δικαιοσύνη οφείλει να ζητήσει να της προσκομιστεί η επιστολή Κοτζιά».

Την Τετάρτη ο τομέας Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ είχε ζητήσει, με τη διαδικασία της κατάθεσης εγγράφων, να δοθεί στη Βουλή η επιστολή παραίτησης του τέως ΥΠΕΞ.

 

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα