back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σιθωνία – Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης η μεγάλη φωτιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Η περιοχή ήδη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τα σπίτια στο λιμάνι εκκενώθηκαν αφού η φωτιά είχε φτάσει γύρω από τις αυλές.

Στο σημείο επιχειρούν 160 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Η κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή υπήρξε γιγαντιαία και στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης επιχείρησαν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο.

Ακόμη, στην περιοχή έφτασαν τρία ερπυστριοφόρα του στρατού και στρατιώτες για να συμβάλουν στην κατάσβεση, ενώ επιχείρησαν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη CANADAIR, δυο ελικόπτερα μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Στο έργο της κατάσβεσης και της υποστήριξης της τοπικής κοινότητας συνδράμουν με μέσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σιθωνίας, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Η Ελληνική Αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού- Συκιάς.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ, καλεί του πολίτες και τους οδηγούς, που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής, να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

Η ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

«Για την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί, 25/10/2018, στη θέση Καβουρότρυπες, στην περιοχή Σάρτη – Σιθωνίας και παραμένει σε εξέλιξη, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συντονίζει την παροχή υποστήριξης στις δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους φορείς που συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα, συνολικά επιχειρούν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου.

Στο έργο της κατάσβεσης και της υποστήριξης της τοπικής κοινότητας, συνδράμουν με μέσα: η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σιθωνίας, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν από αέρος 4 αεροσκάφη CANADAIR, 2 ελικόπτερα μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, με ανακοίνωσή του, παρακαλεί τους πολίτες και οδηγούς, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή εξέλιξης της πυρκαγιάς, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών. Τις πρωινές ώρες, το Πυροσβεστικό Σώμα εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Κάμπος.

Η Ελληνική Αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού – Συκιάς, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες και τους οδηγούς, που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής, να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα