back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τραβά το σκοινί ο Γ. Σαρίδης στην Ένωση Κεντρώων – Δεν ζητά συγγνώμη από τον Β. Λεβέντη

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεσή του να μην ζητήσει συγγνώμη στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, εξέφρασε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος Γιάννης Σαρίδης, μιλώντας στο Ράδιο Έναντι της Θεσσαλονίκης.

Η Ένωση Κεντρώων πάντως βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί καθώς η ενδεχόμενη απομάκρυνση του κ. Σαρίδη θα αφήσει το κόμμα με 4 βουλευτές, συνεπώς δεν λογίζεται ως κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο κ. Σαρίδης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ζητήσει συγγνώμη και ζήτησε να μάθει τι ακριβώς εννοεί ο κ. Λεβέντης, όταν πριν λίγες μέρες του ευχήθηκε καλό ταξίδι. «Τότε θα πάρω συγκεκριμένη θέση» εξήγησε. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε ζητήσει από τον βουλευτή να ζητήσει συγγνώμη για όσα ανάφερε εναντίον του βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Καβαδέλλα, ο οποίος είχε διαμαρτυρηθεί έντονα όταν του ζητήθηκε να βγάλει εισιτήριο στην ΔΕΘ.
«Να είμαστε όλοι μετρημένοι και σοβαροί στα λόγια μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει κατά συνείδηση όταν και αν έρθει στη Βουλή ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σαρίδης διευκρίνησε πως δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο πρόεδρος του κόμματος πάντως δεν σχολίασε τη δήλωση Σαρίδη, ενώ συνεργάτες του εκτιμούν ότι στόχος είναι να πέσουν οι τόνοι και να λήξει το θέμα, έχοντας προφανώς συνυπολογίσει το ενδεχόμενο να διαλυθεί η Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων. Η δύναμη του κόμματος αριθμεί αυτήν την στιγμή 5 βουλευτές, που είναι και το κατώτατο όριο για να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα, συνεπώς μία διαγραφή ή παραίτηση του Γιάννη Σαρίδη, χωρίς να παραδώσει την έδρα του, βάζει τέλος στην παρουσία της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή ως ομάδα.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα