back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού η απόφαση για την περικοπή συντάξεων

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος και παράλληλα καλείται να προωθήσει αναπτυξιακές πολιτικές, επεσήμανε Ευρωπαίους αξιωματούχος, αναφερόμενος στο προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού και το ελληνικό αίτημα για μη περικοπή των συντάξεων.

«Για τα κράτη – μέλη το σημαντικό είναι να μην κινδυνεύσει σε καμία περίπτωση ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα. Και το δεύτερο είναι να υπάρχει συγκεκριμένο αφήγημα από την Ελλάδα αναφορικά με το πώς θα χρησιμοποιηθούν προς ενίσχυση της ανάπτυξης τα χρήματα που θα προκύψουν από τη μη περικοπή των συντάξεων», τόνισε.

Η Ελλάδα δε θα βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup της 5ης Νοεμβρίου και δεν αναμένεται να συζητηθεί σε έκτακτο Eurogroup επεσήμανε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ενδέχεται να υπάρξει μία έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στη Βιέννη που να αφορά την εμβάθυνση της ΟΝΕ και όχι θέματα προϋπολογισμών.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, η απόφαση για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων αναμένεται να έχει ληφθεί στα τέλη Νοεμβρίου, πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα