back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη «ρότα» του Τιτανικού

Διαβάστε επίσης

Στην επόμενη 4ετία, 110 χρόνια μετά το πολύνεκρο ναυάγιο, ο «Τιτανικός» θα λύσει κάβους για Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τον «Τιτανικό II», πιστό αντίγραφο του μοιραίου πλοίου στο παρθενικό του ταξίδι, το οποίο η ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Lines σχεδιάζει να «κτίσει» και να το δρομολογήσει στην ίδια γραμμή Σαουθάμπτον-Νέα Υόρκη.

«Η Blue Star θέλει να δημιουργήσει μια αυθεντική εμπειρία του Τιτανικού», τονίζει ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Κλάιβ Πάλμερ, πλοιοκτήτης της Blue Star Lines, ο οποίος παρουσίασε στο Λονδίνο τις λεπτομέρειες του νέου πλοίου, που θα διαθετει εννέα καταστρώματα και 840 καμπίνες, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν 2.400 επιβάτες και 900 μέλη πληρώματος.

Το εσωτερικό και οι καμπίνες του πλοίου θα είναι πολυτελείς και πιστή αναπαράσταση του «Τιτανικού», αλλά με σύγχρονη τεχνολογία, καλύτερη ασφάλεια και συστήματα πλοήγησης του 21ου αιώνα.

Τιτανικός II

Στο νέο πλοίο θα υπάρχουν ακόμη και τα τέσσερα φουγάρα, αν και ο «Τιτανικός II» δεν θα κινείται με κάρβουνο, αλλά με ντίζελ. Η ναυπήγηση του πλοίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022, όταν συμπληρώνονται 100 χρόνια από το ναυάγιο.

Ο «Τιτανικός ΙΙ» θα καλύπτει τη διαδρομή του Βόρειου Ατλαντικού, ενώ το καλοκαίρι θα κατευθύνεται και σε άλλους προορισμούς, όπως το Ντουμπάι.

Υπενθυμίζεται πως ο «Τιτανικός» βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι από Σαουθάμπτον προς Νέα Υόρκη στις 14 Απριλίου 1912 παίρνοντας μαζί του στον παγωμένο βυθό 1.515 από τους 2.000 επιβαίνοντες.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα