back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εκτός ελέγχου το πρόβλημα με τα περιστέρια στα δημόσια νοσοκομεία

Διαβάστε επίσης

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες της κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία λόγω των περιστεριών, δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ αποκαλυπτει και την κακή κτιριακή κατάσταση που επικρατεί σε θαλάμους νοσηλείας. «Δυστυχώς, αναφέρει, λόγω έλλειψης κονδυλίων η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται πια εκτός ελέγχου. Η υλικοτεχνική υποδομή διαλυμένη. Η κατάσταση ημέρα με την ημέρα θα χειροτερεύει».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή της Διευθύντριας Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης προς την 2η ΥΠΕ, την Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τις υπηρεσίες αναφέρει ότι οι ψυχικά πάσχοντες Νοσηλεύονται σε χώρο χειρότερο από στάβλο. Γράφει ότι εντός της κλινικής τρέχουν πάνω στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού τα απόβλητα των αποχετεύσεων, μολύνονται οι χώροι της κλινικής από τα ποντίκια, κ.α.

Τον χώρο αυτό, επισκέφθηκε ο αναπληρω5ης υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αρχές Μαΐου 2018. Διαπίστωσε την τραγική κατάσταση και υποσχέθηκε την άμεση ανακαίνιση της κλινικής. «Μέχρι τώρα τίποτα, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ».

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου ο Ερυθρός Σταυρός, είχε διαψεύσει την ΠΟΕΔΗΝ για τα περιστέρια που ορμάνε στις Κλινικές και τρώνε το φαγητότων ασθενών. Δυστυχώς τον διαψεύδει η καθημερινότητα, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Τα περιστέρια συνεχίζουν να αλωνίζουν στις κλινικές του Νοσοκομείου παρά τις επιφανειακές παρεμβάσεις που έγιναν με κίνδυνο την αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα