back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στο μαθητικό συλλαλητήριο – Μία προσαγωγή

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο.

Στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός έχουν μεταφερθεί τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου. Αυτήν την ώρα η ένταση επικεντρώνεται στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Όθωνος. Άγνωστοι πετούν πέτρες και σίδερα στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν με χημικά, ενώ έχει γίνει και μία προσαγωγή.

Νωρίτεραη ένταση επικρατούσε στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους, μεταξύ των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.  Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε στάσεις λεωφορείων, ATM τραπεζών και φωτεινούς σηματοδότες. Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

[su_slider source=”media: 35844,35845″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

Με κεντρικό σύνθημα «αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», μαθητές από γυμνάσια και λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο Λύκειο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς όπως υποστηρίζουν κάνουν το σχολείο «ακόμα πιο εξοντωτικό».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα