back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μέρκελ: «Όχι» σε νέα υποψηφιότητα για την ηγεσία της CDU, «ναι» στην παραμονή στην καγκελαρία

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεσή της να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στο Αμβούργο επιβεβαίωσε η Άνγκελα Μέρκελ, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Φόλκερ Μπουφιέ, υποψήφιο του κόμματός της στην Έσση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σκοπεύει να παραμείνει στην καγκελαρία μέχρι το τέλος της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021 δεν θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία ή οποιοδήποτε άλλο πολιτικό αξίωμα και ότι την απόφαση την έλαβε τον Αύγουστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο επικρατούσε μεγάλη αναταραχή στους κόλπους του μεγάλου συνασπισμού, με τον Χορστ Ζέεχοφερ να ασκεί πιέσεις στο πεδίο της προσφυγικής πολιτικής αλλά και με διευρυμένες διαφωνίες σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής.

Υποψηφιότητα για την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών έχουν ήδη θέσει η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, γ.γ. του κόμματος και στενή συνεργάτις της Μέρκελ, και ο Γενς Σπαν, ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας και επικριτής της προσφυγικής πολιτικής της καγκελαρίου. Ερωτηθείσα για πιθανή υποψηφιότητα του Φρίντριχ Μερτς, πρώην επικεφαλής τη ΚΟ της Χριστιανικής Ένωσης στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο και νυν στέλεχος της BlackRock, η καγκελάριος απάντησε ότι το άκουσε αλλά δεν έχει σχετική ενημέρωση.

Η Άνγκελα Μέρκελ εξήγησε ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος προκειμένου να μπορέσει η ίδια να επικεντρωθεί στην βελτίωση των επιδόσεων του μεγάλου συνασπισμού και στην καλή διακυβέρνηση της χώρας και το κόμμα να μπορέσει να ανανεωθεί, ενόψει των επόμενων ομοσπονδιακών εκλογών.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα