back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νέο χαράτσι από τη ΔΕΗ – Χρέωση 1 ευρώ για την έκδοση λογαριασμών

Διαβάστε επίσης

Πρόταση για χρέωση 1 ευρώ για έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ σε χάρτινη μορφή αναμένεται να καταθέσει η διοίκηση της εταιρείας στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Με δεδομένο ότι εκδίδονται περίπου 7 εκατ. λογαριασμοί ανά δίμηνο εκτιμάται πως η εταιρεία εξασφαλίσει περίπου 42 εκατ. ευρώ ετησίως από το χαράτσι έκδοσης λογαριασμών.

Το μέτρο της χρέωσης του ενός ευρώ, ήτοι 6 ευρώ ανά πελάτη ετησίως αφού οι λογαριασμοί είναι διμηνιαίοι, είναι από αυτά που συμπεριλαμβάνονται στο Στρατηγικό κι Επιχειρησιακό Σχέδιο της επιχείρησης, το οποίο έχει εκπονήσει η McKinsey & Company.

Η ΔΕΗ θέλει να στρέψει τους καταναλωτές στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς της υπηρεσίας e -bill. Η αποστολή των λογαριασμών θα γίνεται μέσω email ενώ ανάλογη ενημέρωση θα υπάρχει μέσω sms.

Ο πελάτης θα μπορεί να εξοφλεί το λογαριασμό είτε ηλεκτρονικά με επιβάρυνση 50 λεπτά, είτε θα μπορεί να εκτυπώνει το έντυπο του λογαριασμού και να εξοφλεί στα συμβεβλημένα σημεία εξυπηρέτησης.

Αν και η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί άμεσα, εντούτοις δεν υπάρχει πληροφορία για τα τι θα γίνει με τις κατηγορίες εκείνες των καταναλωτών π.χ. ηλικιωμένοι, κάτοικοι σε απομακρυσμένα χωριά, που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα