back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συλλαλητήριο οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας στα Προπύλαια

Διαβάστε επίσης

Συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου στα Προπύλαια οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει, ενάντια στις ελλείψεις και στο νέο λύκειο που ετοιμάζεται», ενώ, όπως λένε:
«Οργανώνουμε – συντονίζουμε τον αγώνα μας σε όλα τα σχολεία γιατί:
…για ακόμα μια χρονιά καταργούν ειδικότητες και τομείς στα ΕΠΑΛ.
…τα σχολεία μας δεν έχουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν… Λείπουν καθηγητές, αναλώσιμα, υποδομές, τα εργαστήρια είναι απαρχαιωμένα ή ανύπαρκτα, η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία δεν λειτουργούν.
…δεν δεχόμαστε το σχολείο – εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων.
…δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας.
…δεν πάει άλλο να τρελαινόμαστε όλη μέρα μέσα σε ένα ατέλειωτο τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο.
…το μέλλον μας δεν χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
…η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά… η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο, με περισσότερες εξετάσεις πανελλαδικού τύπου από νωρίτερα, ακόμα πιο εξοντωτικό για εμάς και τις οικογένειές μας, που βάζει περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμά μας στη μόρφωση, που μας βάζει σε ένα ατέλειωτο κυνήγι των “SOS”. Ούτε να το σκέφτονται! Δεν θα περάσει!
Όλοι οι μαθητές τώρα μια γροθιά, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης να μείνουν στα χαρτιά!»….

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα