back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιθέσεις κατά λεωφορείων σε Συγγρού και Αγ.Αναργύρους

Διαβάστε επίσης

Επιθέσεις σε λεωφορεία σημειώθηκαν χθές το βράδυ στην λεωφόρο Συγγρού αλλά και στους Αγίους Αναργύρους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μια επιβάτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση των αγνώστων στη λεωφόρο Συγγρού, έγινε με πέτρες ή βολίδα αεροβόλου, λίγο μετά τις 21:00, ενώ το λεωφορείο βρισκόταν στο ύψος του Αγίου Σώστη.  Από τη θραύση τζαμιού του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα.

Δύο ώρες νωρίτερα, ανάλογη επίθεση έγινε σε λεωφορείο στους Αγίους Αναργύρους, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί κανείς. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η επιθέσεις δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, δυστυχώς, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά κυρίως στ περιαστικές γραμμές, όπως στην περιοχή του Καματερού.

Μετά από πρόσκληση του ΟΑΣΑ, πραγματοποιήθηκε προ ημερών του Οργανισμού, ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των περιστατικών στις λεωφορειακές γραμμές 701 και 704 που διέρχονται το Καματερό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ, καθώς και αντιπροσωπεία από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

-Ο δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού καλείται να υλοποιήσει ενέργειες για τη βελτίωση του φωτισμού στο σημείο, όπου εκδηλώνονται οι επιθέσεις με πέτρες στα λεωφορεία της ΟΣΥ, καθώς και ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής.

-Η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε ότι θα ενισχύσει τις περιπολίες με συνεχή παρουσία στο εξεταζόμενο σημείο, με στόχο την αποτροπή παρόμοιων επιθέσεων.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα