back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Προς αναβολή η ΓΣ της Folli-Follie – Διακριτικά ο Κουτσολιούτσος στο περιθώριο με την τοποθέτηση Αν. Διευθύνοντος Συμβούλου

Διαβάστε επίσης

Ύστατη προσπάθεια διάσωσης με τοποθέτηση τεσσάρων νέων μελών ΔΣ που εξειδικεύονται στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων

Σε νέα αναβολή οδηγείται η σημερινή επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Folli Follie όπως έχει ήδη προαναγγείλει η εταιρία με το επιχείρημα της μη σύνταξης αναθεωρημένων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017. Η Γενική Συνέλευση έχει προγραμματιστεί για τη 12η μεσημβρινή στα γραφεία της εταιρίας στον Άγιο Στέφανο.

Πάντως χθες ανακοινώθηκε η τοποθέτηση τεσσάρων νέων μελών στο ΔΣ οι οποίοι στην πλειοψηφία τους εξειδικεύονται στις αναδιαρθρώσεις και τη διαχείριση κρίσεων γεγονός που κρίνεται ως ύστατη προσπάθεια διαμόρφωσης προϋποθέσεων διάσωσης της εταιρία. Ταυτόχρονα η τοποθέτηση αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου ανοίγει το δρόμο για υλοποίηση αποφάσεων με εθελοντική απουσία του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου που παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος.

Η εταιρία υποτίθεται ότι ανέμενε τα πορίσματα της Alvarez και της Ernst & Young προκειμένου να συντάξει οικονομικές καταστάσεις. Ωστόσο η Ernst όπως η ίδια ανκοίνωσε έχει αποχωρήσει χωρίς να έχει αντικατασταθεί ενώ ορκωτός ελεγκτής παραμένει ο κ. Βαρθαλίτης καθώς δεν έχει ανακληθεί ο διορισμός του από την εταιρία.
Τα νέα μέλη που τοποθετήθηκαν στο ΔΣ είναι ο κ. Νάρκισσος Γεωργιάδης ως εκτελεστικό μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σλυμβουλος, ο κ. Ανδρέας Κουτούπης , ο κ. Περικλής Δοντάς και ο κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης. Επίσης νέος Πρόεδρος του ΔΣ αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος.

Ακολουθούν τα βιογραφικά των νέων μελών του ΔΣ

Ο κ. Νάρκισσος Γεωργιάδης διαθέτει πολυετή εμπειρία, άνω των 20 ετών, ως Διευθύνων Σύμβουλος θυγατρικών εταιριών της πολυεθνικής Daimler (1998-2007) και Οικονομικός Διευθυντής, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος του εισηγμένου στο ΧΑΑ Ομίλου Ελληνικής Υφαντουργίας (2007-2016). Τα τελευταία 2 χρόνια ως Σύμβουλος ηγήθηκε σε έργα αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης για μεγάλους ομίλους σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Έχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh των ΗΠΑ και ΜΒΑ από το Manchester Business School στην Αγγλία.

Ο Δρ. Ανδρέας Κουτούπης [BSc (Honors), MSc, PhD, CMIIA, CIA, CICA, CCSA, CRMA, CCS] είναι Ορκωτός και Πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Ελεγκτικής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Ελλάδας. Είναι κάτοχος πτυχίου Δημόσιας Διοίκησης (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Μεταπτυχιακού στον Εσωτερικό Έλεγχο και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (Cass Business School, City University, London UK), Διδακτορικού Διπλώματος στην Εταιρική Διακυβέρνηση και στον Εσωτερικό Έλεγχο (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Αποτελεί μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών και η εμπειρία του προέρχεται κυρίως από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπου έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλες τις τράπεζες στην Ελλάδα.

Ο κ. Περικλής Δοντάς είναι κάτοχος Master στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Essex, της Αγγλίας. Διαθέτει πολυετή προϋπηρεσία άνω των 32 ετών σε ανώτατες θέσεις του Ιδιωτικού Τραπεζικού και Ασφαλιστικού Τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην KPMG Advisors S. A με εξειδίκευση σε θέματα Διαχείρισης Κινδύνου (Risk Management Consulting) και Επιχειρησιακής Ανάπτυξης (Business Development). Έχει υπάρξει μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στην EFG Eurobank S.A, Poland. Επίσης διετέλεσε Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Bancassurance στην AIG Life, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες παγκοσμίως και εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως Γενικός Διευθυντής στην ING Βank NV.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης έχει διατελέσει Σύμβουλος τεσσάρων Πρωθυπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης (Μονάδα Παρακολούθησης & Αξιολόγησης Κυβερνητικού Έργου και Οικονομικό Γραφείο Πρωθυπουργού), υπεύθυνος για τα Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δικαιοσύνης, Ενέργειας και Οικονομικών, τις ΔΕΚΟ και τις αποκρατικοποιήσεις. Έχει εργαστεί σε διάφορες καίριες επιχειρηματικές θέσεις, σε μεγάλα επενδυτικά αναπτυξιακά έργα, στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, όπως Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Προαστιακό, Μετρό, Τραμ και Integrated Resort Casino. Έχει διατελέσει Σύμβουλος Διοίκησης του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας και Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων των ΟΣΕ Α.Ε, ΟΑΣΑ Α.Ε, ΕΛΤΑ Α.Ε και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Είναι μέλος Ειδικών Ανωτάτων Διαιτητικών Δικαστηρίων αρμοδίων προς επίλυση εμπορικών διαφορών συμβάσεων παραχώρησης και Μέλος του Δ.Σ. της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος. Είναι απόφοιτος του Hofstra University, N.Y, U.S.A (B.E. in Engineering Science and a Specialization at Aerospace Engineering).

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα