back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαφάρι κατασχέσεων από το ΚΕΑΟ

Διαβάστε επίσης

Σε σαφάρι κατασχέσεων προχωρά τις επόμενες μέρες το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Η στοχοθεσία του ΚΕΑΟ περιλαμβάνει την είσπραξη 1,2 δισ. ευρώ και στο στόχαστρο βρίσκονται οφειλέτες, οι οποίοι δεν προχωρούν σε ρύθμιση ή εξόφληση των οφειλών, εντός 3 μηνών από την ένταξή τους στους καταλόγους του Κέντρου, αλλά και όσοι είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση και δεν ανταποκρίθηκαν εντός 70 ημερών.

Οι οφειλέτες αυτών των κατηγοριών, θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών σε συνεργασία με την εφορία.

Παράλληλα, ο ΕΦΚΑ γνωστοποίησε ότι οι επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές που τυχόν έχουν καταβάλλει ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, θα επιστρέφονται στον δικαιούχο, μόνο στην περίπτωση που δεν έχει οφειλές.

Διαφορετικά, θα συμψηφίζονται υποχρεωτικά με τις πάσης φύσεως καθυστερούμενες οφειλές, ακόμη κι αν αυτές βρίσκονται σε ρύθμιση.

Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης εισφορών -αν έχει προκύψει διαφορά σε βάρος των ασφαλισμένων- και τη λήξη της προθεσμίας καταβολής της τελευταίας δόσης εκκαθάρισης, το ποσό της διαφοράς βεβαιώνεται στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και αναζητείται από αυτό.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα