back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής για την Υγεία

Διαβάστε επίσης

Σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας προσανατολίζεται – σύμφωνα με πληροφορίες- η κυβερνητική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με πηγές, στο πόρισμα που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τμηματικά, θα «αναδεικνύονται πάσης φύσεως ευθύνες των εμπλεκομένων προσώπων, πολιτικών και μη», ζητώντας περαιτέρω διερεύνηση για τις τέσσερις υποθέσεις που τέθηκαν υπό διερεύνηση, δηλαδή Ερρίκος Ντυνάν, ΚΕΕΛΠΝΟ, αρθροσκοπήσιες και φάρμακο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ανοιχτό στο πόρισμα να υπάρχει ονομαστική αναφορά στα πρόσωπα που θήτευσαν στο υπουργείο Υγείας την περίοδο διερεύνησης της εξεταστικής δηλαδή τους κ. Γεωργιάδη για τις 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Μάριο Σαλμά για την υπόθεση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων και Ανδρέα Λοβέρδο και Μάκη Βορίδη για το «Ερρίκος Ντυνάν».

Υπενθυμίζεται ότι η εξεταστική επιτροπή δεν είχε αρμοδιότητα για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών, καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, μετά από απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα