back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νερουλάδες, γανωτήδες και τσαγκάρηδες στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3 έως 12 χρόνων & τις οικογένειές τους τον Νοέμβριο στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα & δραστηριότητες που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες για να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών και είναι βασισμένες στην ενεργό συμμετοχή, την εμπειρία με τα αντικείμενα και το παιχνίδι!

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

Νερουλάδες, γανωτήδες, τσαγκάρηδες και έναν σωρό άλλα επαγγέλματα που συναντάμε όλο και πιο σπάνια. Ποιες δεξιότητες χρειάζεται το καθένα; Πώς συνδέονται με τη ζωή μας; Ποια δεν υπάρχουν πια; Ποια υπάρχουν, αλλά είναι διαφορετικά; Τα γνωρίζουμε και ανακαλύπτουμε την εξέλιξή τους στον χρόνο.

Το πρόγραμμα

11:15 – 12:00 «Ας μαγειρέψουμε!», για όλη την οικογένεια Μάγειρες, σεφ, σου- σεφ… μα τι κάνουν όλοι αυτοί σε μια Κουζίνα; Ελάτε να παρασκευάσουμε μία πίτσα και να ανακαλύψουμε τα μυστικά μιας επαγγελματικής Κουζίνας!

12:15 – 13:00 «Αυτοσχέδιοι αγώνες», για όλη την οικογένεια. Πόσα διαφορετικά αθλήματα μπορούμε να σκεφτούμε; Ποιες δεξιότητες χρειάζεται ένας αθλητής; Αντικείμενα από τη συλλογή του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου μας εμπνέουν, δημιουργούμε και παίζουμε το δικό μας αυτοσχέδιο άθλημα!

13:15 – 14:00 «Πιλοποιός! Τι κάνει αυτός;», για όλη την οικογένεια Τι δουλειά κάνει ένας πιλοποιός; Πόσα διαφορετικά καπέλα θα βρούμε στη συλλογή του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου; Από ποια μέρη αποτελούνται; Ποια υλικά θα διαλέξουμε για να φτιάξουμε το δικό μας;

14:15 – 15:00 «Επαγγέλματα παλιά που δεν υπάρχουν πια», για παιδιά 5-8 χρόνων. Ποια ήταν η δουλειά του γανωτή; Πώς περνούσε την ημέρα του ο αγωγιάτης; Ποιος έφτιαχνε τα ρούχα που φορούσε η οικογένεια; Ποια ήταν η δουλειά του καλαθά; Τι έχει αλλάξει από τότε; Αυτά και άλλα πολλά για επαγγέλματα παλιά!

pediko_mousio

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

«Μια φορά κι έναν καιρό…» δε μας φτάνει! Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να μαζευόμαστε και να μοιραζόμαστε ιστορίες.

Το πρόγραμμα

11:15-12:00 «Μια ιστορία θα σου πω με το ν και με το σ!» για όλη την οικογένεια. Το Μουσείο των Γραμμάτων μάς προσκαλεί να περιηγηθούμε στον κόσμο της φαντασίας. Σε αυτό το έκθεμα που έχει δημιουργηθεί από τα παιδιά, τα γράμματα γίνονται ήρωες και το όνομα του καθενός μας καθορίζει την πλοκή. Και η ιστορία ξεκινά…

12:15-13:00 «Πολλές φορές κι έναν καιρό», για παιδιά 4-6 χρόνων Πώς θα ήταν η ζωή μας αν δεν υπήρχαν παραμύθια; Πού θα ζούσαν οι αγαπημένοι μας ήρωες; Με αφορμή μια παραμυθο-περιπέτεια εντοπίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των παραμυθιών. Στη συνέχεια, με μαγικό βοηθό τη φαντασία μας και ένα ζάρι δημιουργούμε το δικό μας παραμύθι.

13:15-14:00 «Κομικ-ο-ιστορίες», για παιδιά 7-12 χρόνων Σπλάς! Μπάγκ! Ντόινγκ! Τι ιστορίες κρύβονται πίσω από αυτούς τους ήχους; Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας ως σούπερ ήρωα; Ελάτε να εμπνευστούμε από τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου και να δημιουργήσουμε τις δικές μας πρωτότυπες κομικ-ο-περιπέτειες… καρέ-καρέ!

14:15 – 15:00 «Λένε για μένα…», για όλη την οικογένεια. Πόσα πράγματα έχει να μας πει μια βαλίτσα; Τι μπορούμε να καταλάβουμε για έναν άνθρωπο μέσα από τα πράγματά του; Παίζουμε με αντικείμενα και ανακαλύπτουμε κοινά και διαφορετικά στοιχεία του καθενός.

pediko_mousio

Info

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των 5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου

Οι ώρες λειτουργίας του «Παιδικού Μουσείου της Αθήνας» είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος. O αριθμός συμμετοχών σε κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

«Παιδικό Μουσείο της Αθήνας» Συνδιοργανωτές: «Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο», Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β ́ 17-19, Αθήνα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα