back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συλλήψεις τζιχαντιστών στο Ταταρστάν της Ρωσίας

Διαβάστε επίσης

Σε μια εντυπωσιακή επιχείρηση, οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, συνέλαβαν χθες 17 φερόμενους ως τρομοκράτες στην δημοκρατία του Ταταρστάν στον Βόρειο Καύκασο.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, αλλά και το βίντεο της σύλληψης που δημοσιοποιήθηκε χθες, οι αρχές ασφαλείας συνέλαβαν έναν ολόκληρο πυρήνα οπαδών του Ισλαμικού κράτους. Τόσο στο βίντεο, όσο και στις φωτογραφίες, παρουσιάζεται το οπλοστάσιο που διέθεταν οι συλληφθέντες, μπροσούρες με κείμενα του ISIS, εκρηκτικά και άλλο παράνομο υλικό.
Σε παράλληλη επιχείρηση, συνελήφθησαν άλλα 7 φερόμενα ως μέλη του συγκεκριμένου πυρήνα και έγιναν έρευνες σε δεκάδες σπίτια, σε μία προσπάθεια των αρχών να εξαρθρώσουν όλο το δίκτυο επαφών. Ως επικεφαλής φέρεται κάτοικος της περιοχής, ο οποίος κατά το παρελθόν όχι μόνο είχε απασχολήσει τις αρχές, αλλά είχε καταδικαστεί για προπαγάνδα των ιδεών της απαγορευμένης στη Ρωσία οργάνωσης “Ισλαμικό κράτος”.
Το συγκεκριμένο περιστατικό, έρχεται να ενισχύσει τις ανησυχίες που εκφράζονται κατά καιρός τόσο από τις ρωσικές, όσο και από δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας, για “μετανάστευση” μαχητών του Ισλαμικού κράτους προς τον Βόρειο Καύκασο αλλά και ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές των κρατών της Κεντρικής Ασίας (Κιργιζία, Καζακστάν, Τουρκμενιστάν).
Την ίδια στιγμή, οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή εκφράζουν τις ανησυχίες τους, φοβούμενες πως με αφορμή παρόμοια περιστατικά, θα ενταθεί η κατασταλτική πολιτική στην περιοχή, η οποία έτσι κι αλλιώς μαστίζεται από εθνοτικές αντιθέσεις με μακραίωνη προϊστορία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα