back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιορδανία, η νέα εκστρατεία του ISIS;

Διαβάστε επίσης

Το συντηρητικό αμερικανικό περιοδικό The National Interest, σε δημοσίευμα του, αναφέρει πως η επόμενη χώρα, στην οποία θα προσπαθήσει να επεκτείνει τις πολεμικές του δραστηριότητες η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό κράτος, θα είναι η Ιορδανία.
Το Βασίλειο της Ιορδανίας, χάρη στην ευέλικτη πολιτική του μονάρχη Αμπτάλα, ο οποίος θεωρείται κατευθείαν απόγονος του ιδρυτή της μουσουλμανικής θρησκείας Μωάμεθ, κατάφερε μέχρι στιγμής να κρατήσει τη χώρα του μακριά από τις έριδες που μαστίζουν την περιοχή εδώ και πολλές δεκαετίες.
Το περιοδικό, στηριζόμενο σε δικές του πηγές, υποστηρίζει πως στις γραμμές των τζιχαντιστών, μάχονται περίπου 3.000 άντρες ιορδανικής υπηκοότητας.
Η πληροφορία αυτή, προκαλεί ανησυχία τόσο στις κυβερνήσεις της περιοχής, όσο και στη διεθνή κοινότητα, αφού εδώ και καιρό παρατηρείται μία τάση έντασης της αποσταθεροποίησης της χώρας, λόγω της υψηλής ανεργίας και των συνθηκών φτώχιας, στις οποίες ζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Στο άρθρο επισημαίνεται πως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους, έχοντας εκπαιδευτεί στρατιωτικά και γαλουχηθεί ιδεολογικά στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, μπορεί να αναζητήσουν στην πατρίδα τους την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός νέου προγεφυρώματος για την πραγματοποίηση του ονείρου του που δεν είναι άλλο παρά η ίδρυση του μεγάλου χαλιβάτου της Ανατολής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα