back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι πνευμονολόγοι τρέχουν στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για τον πνευμονιόκοκκο

Διαβάστε επίσης

Με πάνω από 200 δρομείς η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ως Θεσμικός Εταίρος, στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, κεντρικό μήνυμα των πνευμονολόγων είναι «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!», με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την αξία του εμβολιασμού έναντι του πνευμονιόκοκκου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Παρασκευή Κατσαούνου η συνεργασία των πνευμονολόγων με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας από το 2013 που ξεκίνησε, έχει θέσει ως βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών για βελτίωση της υγείας (όπως ο εμβολιασμός, η αποχή από το κάπνισμα, η τακτική άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή, ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος) και της ποιότητας ζωής των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Τα τελευταία χρόνια, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας, μιας απειλητικής για τη ζωή λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, που προσβάλλει παιδιά και ενήλικες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο εμβολιασμός για πνευμονιόκοκκο στη χώρα μας είναι ενταγμένος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για όλους τους ενήλικες άνω των 65 ετών, καθώς και για ενήλικες 18 έως 64 ετών που ανήκουν στις ομάδες κινδύνου για σοβαρές πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις (όπως ασθενείς με χρόνια καρδιακά, μεταβολικά και αναπνευστικά νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, αλλά και συστηματικοί καπνιστές) και παρέχεται δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους που ανήκουν σε μια από τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος σημείωσε ότι και αυτή τη χρονιά, θα καταφέρουμε να φτάσει το μήνυμα της πρόληψης στους χιλιάδες δρομείς που θα βρίσκονται στον Μαραθώνιο της Αθήνας στις 11 Νοεμβρίου».

Τέλος, ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Πνευμονολογικής Εαιρείας θα βρίσκεται στο χώρο της ATHENS MARATHON EXPO και τις τρεις ημέρες της έκθεσης από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου , όπου θα πραγματοποιούνται από ειδικούς πνευμονολόγους δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό και ενημέρωση για τις πνευμονοπάθειες.

Νίνα Κομνηνού

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα