back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παρελθόν από 1η Νοεμβρίου το ενιαίο δρομολόγιο του Μετρό μέχρι το Αεροδρόμιο

Διαβάστε επίσης

Σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό προς το Αεροδρόμιο ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η ΣΤΑΣΥ. Συγκεκριμένα μπαίνει τέλος στην ενιαία διαδρομή «Αγία Μαρίνια» – «Αεροδρόμιο» από σήμερα 1η Νοεμβρίου, καθώς πλέον όλα τα δρομολόγια θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και από εκεί θα γίνεται μετεπιβίβαση σε συρμούς για το αεροδρόμιο.

Στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αναφέρεται: Σας γνωρίζουμε ότι από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 οι συρμοί του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα ξεκινούν (κάθε 00:25 και 00:55 της ώρας) αποκλειστικά και μόνον από το σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας». Ομοίως οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:00 και 00:30 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».
Ως εκ τούτου οι επιβάτες με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα πρέπει να κατευθύνονται στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας», όπου και θα μετεπιβιβάζονται στους αεροδρομιακούς συρμούς Μετρό.
Παράλληλα οι επιβάτες του Μετρό που προέρχονται από το αεροδρόμιο ή από κάποιο ενδιάμεσο σταθμό της γραμμής του προαστιακού, θα μετεπιβιβάζονται το σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» σε άλλον συρμό του Μετρό για τη μετάβασή τους στο υπόλοιπο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες», με αυτή τη ρύθμιση θα εξοικονομηθούν συρμοί οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στο κεντρικό τμήμα του δικτύου. Ειδικότερα στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο θα χρησιμοποιούνται δύο συρμοί συν ένας εφεδρικός που θα βρίσκεται στον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας, συνεπώςι θα πυκνώσουν τα δρομολόγια στο υπόλοιποι τμήμα της γραμμής.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι με τις ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν, η πυκνότητα των δρομολογίων από και προς το Αεροδρόμιο αναμένεται να περιοριστεί στα 30 λεπτά της ώρας, δεδομένου ότι σήμερα υπάρχει σύνδεση κάθε 15 λεπτά προς και από αεροδρόμιο, συνδυαστικά με τον Προαστιακό.

Iσ. Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα