back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα το 12ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΕΛΚ

Διαβάστε επίσης

Ξεκινούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της Νεολαίας του ΕΛΚ, που διεξάγεται στην Αθήνα και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Στην Αθήνα θα βρεθούν μεταξύ άλλων και οι δύο διεκδικητές του χρίσματος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ και ο Φινλανδός, Αλεξάντερ Στουμπ.

Αναμετρώνται οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν

Το Συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή και το πολιτικό ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί το Σάββατο το μεσημέρι που θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μάνφρεντ Βέμπερ και οι Επίτροποι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ το  απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ανέβουν στο βήμα ο Αλεξάντερ Στουμπ και ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής της καμπάνιας του ΕΛΚ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, Ντάρα Μέρφι.

Το Συνέδριο της Νεολαίας του ΕΛΚ, στο οποίο θα συζητηθούν μεταξύ άλλων “οι προοπτικές και οι προκλήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, η κατάκτηση της ψηφιακής αγοράς από τους νέους επιχειρηματίες, η ηλεκτρονική
διακυβέρνηση και τα νέα δεδομένα που φέρνει η ψηφιακή εποχή στη δημοκρατία”, αποτελεί το τελευταίο σημαντικό γεγονός πριν από το συνέδριο του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Ελσίνκι και θα εκλεγεί σε αυτό ο
υποψήφιος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς για την θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Η Ν.Δ. έχει γνωστοποιήσει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «είναι ο σωστός άνθρωπος στη σωστή στιγμή και είναι αυτός που χρειάζεται για να γίνει η Ευρώπη αυτό το οποίο θέλουμε».

Ποιοι πάνε Ελσίνκι

Στην αντιπροσωπεία της ΝΔ στο Ελσίνκι θα συμμετέχουν εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι ευρωβουλευτές του κόμματος, ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος έχει ανακοινωθεί ότι θα ηγηθεί της μάχης της ΝΔ στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Αμέσως μετά την εκλογή στο Ελσίνκι θα αρχίσει και ουσιαστικά η προεκλογική καμπάνια του ΕΛΚ για τις Ευρωεκλογές.

Εκλογικό Συνέδριο

Το Εκλογικό Συνέδριο της Νεολαίας του ΕΛΚ θα εκλέξει το 14μελές προεδρείο της οργάνωσης, ενώ επτά από τα δεκατέσσερα μέλη του θα συμμετέχουν ως εκλέκτορες στη διαδικασία ανάδειξης του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι

Η Νεολαία του ΕΛΚ αποτελείται από 52 οργανώσεις που είναι πλήρη μέλη και προέρχονται από 40 χώρες, από 5 παρατηρητές και 7 συνδεδεμένα μέλη.

Οι οργανώσεις – μέλη αριθμούν συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο μέλη, ενώ η ΟΝΝΕΔ αποτελεί ιδρυτικό μέλος και έχει εκλέξει μάλιστα δύο προέδρους, τον Γιάννη Σμυρλή για την περίοδο 2007-2009 και τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για τις περιόδους  2013-2015 και 2015-2017.

H Μαρία Συρεγγέλα θήτευσε επίσης ως αντιπρόεδρος, ενώ η ΟΝΝΕΔ εκπροσωπείται σήμερα στο  προεδρείο με τη θέση αντιπροέδρου από την Χριστίνα Μπαλάσκα.

Απ. Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα