back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τα «δώρα» του Εμίρη

Διαβάστε επίσης

Στη Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, λύθηκε το μυστήριο της «αιφνιδιαστικής» απελευθέρωσης των δυο ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούντο στις τουρκικές φυλακές στην Αδριανούπολη.

«Δράστης» ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας του Κατάρ Dr. Khaled bin Mohammad Al-Attiyah.

Σε συνάντηση του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου με τον Καταριανό ομόλογό του στην Ντόχα, ο Mohammad Al-Attiyah εξήγησε λεπτομερώς, πως πέτυχε της απελευθέρωση των δυο ελλήνων στρατιωτικών, συζητώντας και «πιέζοντας» αξιωματούχους της Τουρκικής Κυβέρνησης και μάλιστα, επικοινώνησε για το θέμα αυτό και με τον πρόεδρο της Τουρκίας Τ. Ερντογάν.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με το Κατάρ, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι πολύ στενές και θεωρούνται σχέσεις Στρατηγικής συνεργασίας. Ο Mohammad Al-Attiyah θεωρείται ο πιο ισχυρός πολιτικός στο Κατάρ και προνομιακός συνομιλητής με το σύστημα εξουσίας του Τ. Ερντογάν.

«Ασφάλεια και προσφυγικό»

Μετά από αυτή τη συνάντηση, οι δυο υπουργοί Άμυνας, Ελλάδας και Κατάρ, συζήτησαν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, πως διαμορφώνονται οι νέες ισορροπίες ισχύος και συμφώνησαν, ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά περίπλοκη και επικίνδυνη για τη σταθερότητα. Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε στο διεθνές forum με θέμα «Ασφάλεια και προσφυγικό», που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα, με τη συμμετοχή, Υπουργών, Διεθνολόγων και δημοσιογράφων με διεθνές κύρος.

Ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος, αναφέρθηκε διεξοδικά, στη σχέση της τρομοκρατίας και στη δράση διαφόρων εξτρεμιστικών οργανώσεων, με το πρωτοφανές κύμα προσφυγικών ροών , που ένα σημαντικός αριθμός τους καταλήγει στην Ελλάδα. Η χώρας μας, είπε ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος και με την οικονομική βοήθεια της Ε.Ε. , δαπανά ένα σημαντικό ποσό, για να εξασφαλίζει υποδομές αξιοπρεπούς διαβίωσης την μεταναστών και προσφύγων.

Χρήστος Καπούτσης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα