back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εθνικό Θέατρο απευθείας

Διαβάστε επίσης

Η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο συνεργάζονται με κοινή διάθεση εξωστρέφειας και επιχειρούν να δημιουργήσουν νέους δεσμούς με την ελληνική παραμεθόριο. Υλοποιούν ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα με τίτλο Εθνικό Θέατρο απευθείας  που στόχο έχει κάτοικοι των ακριτικών πόλεων της Ελλάδας να έχουν πρόσβαση στις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Εφτά περιοχές, μια παράσταση

Οι μεγάλες και κεντρικές παραγωγές θα μεταδίδονται σε απευθείας μετάδοση σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Η συνεργασία σφραγίστηκε σήμερα με την υπογραφή μνημονίου μεταξύ του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινού και του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Κώστα Αθανασίου.

Η πρώτη αναμετάδοση αφορά στην κεντρική παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου και έχει οριστεί για το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου.  Η Αμοργός, το Διδυμότειχο, η Ικαρία, η  Λέρος, η Λευκάδα, η Ορεστιάδα και η Χίος είναι οι πρώτες περιοχες που συμμετέχουν. Θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, και η επιτυχία της θα καθορίσει τις μετέπειτα συνεργασίες με δήμους και περιφέρειες. Όλες οι αναμεταδόσεις των παραστάσεων θα έχουν ελεύθερη είσοδο.  

 Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα