back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γίγαντες στην κατσαρόλα με μάραθο

Διαβάστε επίσης

Εύκολη συνταγή για τους γίγαντες στην κατσαρόλα, που τους κάνει πεντανόστιμους.

Θα χρειαστούμε, για μισό κιλό γίγαντες, μια κούπα λάδι, ένα ξερό κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι, δυο τρεις ντομάτες στο μούλτι κι αυτές, η μια κούπα έτοιμη σάλτσα η και ντοματοπολτέ αν θέλετε, αραιωμένο όμως με λίγο νεράκι, ένα ματσάκι μάραθο χοντροκομμένο για να μη χαθεί, να το βρίσκουμε, ένα κύβο λαχανικών ζελέ φρέσκο και αλατοπίπερο.

Τους γίγαντες τους έχουμε μουλιάσει από το βράδυ για να μαλακώσουν, την επόμενη μέρα τους βράζουμε καλά με τον κύβο λαχανικών, όταν βράσουν οι γίγαντες, ετοιμάζουμε σε μια άλλη κατσαρολίτσα την σάλτσα με τον μάραθο και τα υπόλοιπα, τσιγαρίζουμε λίγο πρώτα το κρεμμύδι με το λάδι και μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα, συμπληρώνουμε από το νερό που έβρασαν τα φασόλια και αφήνουμε να βράσουν κι αυτά.

Όταν έχουν βράσει, ρίχνουμε μέσα με μια τρυπητή κουτάλα τα φασόλια για να μην πάρουμε ζουμί, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζουμί απ’τα φασόλια ακόμα, όμως θέλουμε να τελειώσουν και να μείνουν χωρίς πολλά υγρά.

Αυτό το φαγητό το συνοδεύουμε με μια πλούσια σαλάτα, τυρί φέτα, η και σαρδελίτσες πάστες με φρέσκο βέβαια ψωμάκι.

Σημείωση:

1.Αν θέλετε να γίνουν τα φασόλια πιο ελαφριά, αλλάζετε συχνά το νερό τους στο μούλιασμα.

2.Αν δεν βρείτε μάραθο, μπορείτε να το κάνετε και με άνηθο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα