back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

«Το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού βασίζεται στην ασφάλεια»τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης δίνοντας στη δημοσιότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας.

Τα γενικά στοιχεία περιλαμβάνουν δράσεις που αφορούν στη διαχείριση ενός ύποπτου κρούσματος σε ξενοδοχείο, τον νέο τρόπο παροχής υπηρεσιών σε κατάλυμα όπως καθαριότητα, απολύμανση, υπηρεσίες υποδοχής ή κλιματισμό. Αναλυτικά, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Τους νέους κανόνες που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας των γυμναστηρίων, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων ανάμεσα στα όργανα ενώ η είσοδος των αθλουμένων θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τους υπευθύνους του γυμναστηρίου, για το είδος και τη διάρκεια της άσκησης.

21 τα νέα κρούσματα του κορονοιού στη χώρα μας. Εξ αυτών τα 19 αφορούν γνωστές συρροές κρουσμάτων. Στους 169 ανέρχονται οι νεκροί.

Έως και την 1η Ιουνίου -κατά περίπτωση- μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” εργαζόμενοι ειδικών κατηγοριών και εργοδότες για την υπαγωγή τους στα μέτρα στήριξης.

“Το πιστοληπτικό προφίλ της Ελλάδας έχει τάση βελτίωσης, η οποία διακόπηκε από την έξαρση του κορονοϊού” αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody’s και εκτιμά ότι πρόκειται για “προσωρινό σοκ”.

Στο αστυνομικό τμήμα Μυτιλήνης κρατείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη Αφγανή η οποία φέρεται να μαχαίρωσε έως θανάτου συνομήλικη ομοεθνή της, μετά από φιλονικία των παιδιών τους, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Από τα μέσα Ιουνίου ξεκινούν σταδιακά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για τη δημιουργία του “Μεγάλου Περιπάτου”. Για κάθε οδό, θα υπάρχουν έγκαιρες και αναλυτικές ανακοινώσεις από τον Δήμο Αθηναίων για την διευκόλυνση κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών της πόλης. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Διεθνή

Τουλάχιστον 97 οι νεκροί από τη συντριβή του Airbus σε μια κατοικημένη περιοχή του Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών. Δύο είναι οι επιζώντες. Το υπουργείο Υγείας της επαρχίας Σιντ, ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης ολοκληρώθηκαν.

1.260 θάνατοι από κορονοιό το τελευταίο 24ωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι νεκροί πλησιάζουν τις 96.000. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους κυβερνήτες των Πολιτειών να επιτρέψουν να ανοίξουν οι χώροι λατρείας “αμέσως” και απείλησε ότι θα το πράξει ο ίδιος εάν δεν συμμορφωθούν.

Την υπαγωγή της σε καθεστώς χρεοκοπίας για τις επιχειρήσεις της στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ανακοίνωσε η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, η οποία επλήγη από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα