back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Τον Ιούλιο οι αιτήσεις για την κρατική επιδότηση στεγαστικών δανείων. Δικαιούχοι θα είναι οι δανειολήπτες που επλήγησαν από την πανδημία, με κριτήρια ένταξης το οικογενειακό εισόδημα, η αξία της ακίνητης περιουσίας και το υπόλοιπο του δανείου.  

Την ερχόμενη εβδομάδα οι τράπεζες θα αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους για να γίνουν διασταυρώσεις, με στόχο να αποκλειστούν στρατηγικοί κακοπληρωτές.  

Οσον αφορά την επιδότηση του δανείου, θα κυμαίνεται πάνω από 50% για τα ενήμερα δάνεια, ενώ το ποσοστό θα είναι χαμηλότερο για τα παλαιά κόκκινα και τους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες.   

 

Εκτιμήσεις του ΣΕΒ για 580.000 ανέργους έως και τον Ιούλιο, ενώ επισημαίνει την ανάγκη άμεσης αξιοποίησης των πόρων 1.4 δις του προγράμματος SURE. 

 

Σήμερα ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης την προσεχή Δευτέρα.  

Η σχετική τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο για τον τουρισμό, που περιλαμβάνει αυστηρές οδηγίες και πρόστιμα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα.                     

  

Το νέο φλεγμονώδες σύνδρομο τύπου Καβασάκι δεν εμφανίζεται μόνο σε παιδιά, αλλά και νέους ηλικίας 20 έως 25 ετών, σύμφωνα με νέες περιπτώσεις ασθενών που έρχονται στο φως από τις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα την Καλιφόρνια και το Λονγκ Άιλαντ.   

Έως τώρα διαπιστώνεται ότι αρκετοί από τους πάσχοντες από τη νόσο έχουν αντισώματα κατά του κορονοϊού. 

 

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου η 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από γυναίκα στην Καλλιθέα. Μετά το αρχικό σοκ άρχισε να ανακαλεί στη μνήμη της την στιγμή της επίθεσης. “Μου φάνηκε γνωστό το πρόσωπό της. Νομίζω ότι θα θυμηθώ και θα σας πω”, φέρεται να είπε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στη δεύτερη συνομιλία της με αστυνομικούς. 

                                                           

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για το μπαράζ των εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας σε ΑΤΜ και επαγγελματικά οχήματα σούπερ μάρκετ και εταιριών κούριερ αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Το κείμενο φέρει την υπογραφή «Αναρχικοί-Αναρχικές» και αναφέρεται στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την πανδημία και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους. 

 

Missing alert εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού για την εξαφάνιση 43χρονου χθες από το Κερατσίνι, δίνοντας στη δημοσιότητα το όνομά του κατόπιν αιτήματος συγγενικού του προσώπου.  

Ο 43χρονος έχει ύψος 1,72 μέτρα, φυσιολογικό βάρος, καστανά μαλλιά και μάτια και σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο. 

Καταβάλλονται σήμερα από το ΙΚΑ οι συντάξεις Ιουνίου 

Έντονα καιρικά φαινόμενα, ασυνήθιστα για την εποχή,  αναμένονται σήμερα σε Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις βοριάδες.  

Σε ύφεση η κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια σπιτιών, ενώ σημειώθηκαν και πολύωρες διακοπές ρεύματος 

 

Την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ προκαλεί ο νέος νόμος για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ που συζητείται σήμερα στην Λαϊκή Εθνοσυνέλευση της Κίνας. 
Το νομοσχέδιο κατατίθεται σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη των μαζικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ, με αίτημα, μεταξύ άλλων, την αναγνώριση μεγαλύτερης αυτονομίας. 
Οι ΗΠΑ απειλούν ότι θα επανεξεταστούν οι  σινοαμερικανικές σχέσεις στην περίπτωση που το Πεκίνο συνεχίσει να επιδιώκει την εφαρμογή μέτρων καταστολής. 

 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 23 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Newsroom Αθήνα 984

 

  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα