back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στις 10.30 η εκκίνηση του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου στο Μικρολίμανο

Διαβάστε επίσης

Στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Μικρολίμανο έχει δώσει ραντεβού, στις 10.30, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο» που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος  θα πάρουν μέρος όλες οι γενιές του αθλήματος και τα νέα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν δίπλα από τα ινδάλματά τους, αθλητές που έχουν στη συλλογή τους διακρίσεις από δεκάδες διεθνείς διοργανώσεις.

Όλες οι κατηγορίες των σκαφών θα έχουν μία κοινή εκκίνηση και οι Ολυμπιονίκες θα βρεθούν δίπλα σε νεαρούς πρωταθλητές που διανύουν τα πρώτα τους μίλια. Ο στίβος θα στηθεί κοντά στη στεριά ώστε όσοι βρίσκονται στη γύρω περιοχή να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτή τη μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωση.

Τα “αστέρια” της Ιστιοπλοΐας

Η “χρυσή” Ολυμπιονίκης Αιμιλία Τσουλφά, ο «θρύλος» Τάσος Μπουντούρης, ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Δεληγιάννης είναι μερικά από τα ονόματα που ξεχωρίζουν ενώ την πρώτη τους εμφάνιση σε αγώνα θα κάνουν ως πλήρωμα ο Δημήτρης Μούγιος και η Σοφία Παπαδοπούλου. Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας και η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας έχουν γίνει αθλητικό ζευγάρι στην κατηγορία των 470 και θα τρέξουν ως μικτό πλήρωμα.

Στο «Sailing Marathon» θα πάρουν μέρος δεκάδες αθλητές αλλά και μέλη του διοργανωτή ομίλου, του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου που έτρεξαν να δηλώσουν συμμετοχή από την πρώτη στιγμή. Το ενδιαφέρον για τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο είναι μεγάλο και από όλους τους ομίλους του Λεκανοπεδίου ενώ θα αγωνιστούν και αθλητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδος όπως από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης της Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά σε ένα ιστιοπλοϊκό event στις κατηγορίες dinghy θα επιτραπεί η χρήση κινητών τηλεφώνων και οι μετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους φίλους τις στιγμές που θα ζήσουν στην γιορτή της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα