back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κάθε Κυριακή πλέκουμε στην Πλατεία Θεάτρου

Διαβάστε επίσης

Θέλετε να μάθετε να πλέκετε με βελονάκι και ταυτοχρόνως να μειώσετε το στρες, να συμμετέχετε σε μια ομάδα και να κάνετε φίλους ή να αποκτήσετε ένα χόμπι; Επισκεφτείτε τον «Χώρο» στη Πλατεία Θεάτρου.

Στον αριθμό 6 της Πλατείας Θεάτρου, που στεγάζει τις δραστηριότητες της η θεατρική ομάδα «Εμείς», ξεκινάνε μαθήματα πλεξίματος με βελονάκι για αρχάριους. Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί στις 4 Νοεμβρίου 2018.

O horos

«¨Εχουμε ήδη αρκετές δηλώσεις συμμετοχής» λέει στον Αθήνα 9.84 η Ελεάννα Σταθοπούλου μέλος της ομάδας «Εμείς», ηθοποιός και θεατρολόγος, που αγαπά και ασχολείται με τις χειροτεχνίες. Παρατηρούμε μεγάλο ενδιαφέρον από τη γειτονιά για τις δράσεις μας. Εκτός από τα μαθήματα πλεξίματος με βελονάκι για αρχάριους θα πραγματοποιηθούν πολλές δράσεις στον «Χώρο». Το πλέξιμο είναι μια, πολύ χαλαρωτική, ενασχόληση την οποία μπορεί κάποιος να την κάνει παντού, στο σπίτι του, στο λεωφορείο, στο πάρκο. Επίσης είναι μια παραγωγική ασχολία, σού προσφέρει την ικανοποίηση της δημιουργίας. Γι’ αυτό επιλέξαμε το πλέξιμο με το βελονάκι και όχι με τις βελόνες, επειδή έχει γρήγορο αποτέλεσμα. Αν κάτσεις με ένα καφεδάκι στην τηλεόραση μπορείς να βγάλεις ένα πλεκτό και να νιώσεις τη χαρά της δημιουργίας» λέει χαρακτηριστικά η κα Σταθοπούλου.

O horos

Το σεμινάριο

Στον Α’ κύκλο σεμιναρίων θα πραγματοποιηθούν μαθήματα για τις βασικές πλέξεις στο βελονάκι με στόχο να δημιουργηθεί μια συλλογή από κασκόλ, σκουφάκια, σάλια, κουβέρτες κλπ.
Ο Α’ κύκλος θα ολοκληρωθεί σε 10 δίωρες συναντήσεις, που θα πραγματοποιούνται ημέρα Κυριακή.

«Ο Χώρος»

«Ο Χώρος» είναι ένα από τα επτά νέα καταστήματα που άνοιξαν στην Πλατεία Θεάτρου, μέσω της δράσης «Κατάστημα στο Κέντρο» του προγράμματος ΠΟΛΗ² του δήμου Αθηναίων.

«Ο Χώρος» περιλαμβάνει ειδική μπάρα και τουαλέτα για άτομα με ειδικές ανάγκες, φιλοξενεί μαθήματα, σεμινάρια, ειδικά εργαστήρια, άλλες ομάδες και «φιλοδοξεί» να μετατραπεί, σταδιακά, σε ένα μικρό θεατράκι.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα