back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας: “Δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή”

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, με κεντρικό σύνθημα “ούτε 52, ούτε 32, ούτε 8, δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή”.

Οργανώσεις και σωματεία κυρίως από το χώρο του εμπορίου είναι συγκεντρωμένοι -μετά από κάλεσμα της ΟΙΥΕ- από τις 10 το πρωί στην Ερμού, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Οι συγκεντρωμένοι μοιράζουν κείμενα, μιλούν με υπαλλήλους καταστημάτων, αλλά και περαστικούς, έχοντας ταυτόχρονα τοποθετήσει πανό έξω από καταστήματα.

“Το Μάη του 2017 ψηφίστηκε ο νόμος για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο σε “τουριστικές ζώνες” της χώρας. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι κομμάτι της επίθεσης των αφεντικών ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων” αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ένα από τα κείμενα που μοιράζουν οι συγκεντρωμένοι.

Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας πραγματοποιεί 24ωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου, την οποία είχα προαναγγείλει από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, καλώντας με ανακοίνωσή τους τα σωματεία και τους εργαζόμενους “να δώσουν μαζικά την απεργιακή μάχη ενάντια στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων”.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα διαρκέσει μέχρι τις 8 το βράδυ, μέχρι, δηλαδή, τα καταστήματα της Ερμού -τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι ανοιχτά- να “κατεβάσουν ρολά”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα