back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντα μας

Διαβάστε επίσης

Νέο λάδι στην φωτιά ρίχνει με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι εξελίξεις που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δείχνουν την ανάγκη να έχουμε ισχυρό στόλο, είπε κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης μίας νέας κορβέτας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ο Τούρκος πρόεδρος.

Το σκηνικό έντασης που η ίδια έχει δημιουργήσει στην Ανατολική Μεσόγειο συντηρεί η Άγκυρα, με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανεβάζει τους τόνους.

«Οι εξελίξεις που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δείχνουν την ανάγκη να έχουμε ισχυρό στόλο» είπε ο τούρκος πρόεδρος, μια μόλις ημέρα μετά την έκδοση NAVTEX από τη Λευκωσία για την γεώτρηση στο οικόπεδο 10.

«Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο πολεμικό μας ναυτικό δείχνει και την ισχύ μας. Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας. Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντα μας στην περιοχή» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Τόνισε δε πως «όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να ενεργήσουν ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κάνουν ένα τεράστιο λάθος».

Χουλουσί Ακάρ

“Δεν έχει καμία τύχη επιτυχίας κάποιο σχέδιο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο στο οποίο δεν συμμετέχει η Τουρκία και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”. Αυτό αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με την Hurriyet, εκτοξεύοντας απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μιλώντας στην Άγκυρα, ο κ Ακάρ δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει ποτέ, οι συνομιλητές της να παραβιάσουν το δίκαιο, τα ιστορικά δικαιώματα και τα συμφέροντά της χώρας στη θάλασσα της, στη ”γαλάζια πατρίδα της”. Κάνοντας αναφορά στην “παρενόχληση” του ερευνητικού πλοίου “Μπαρμπαρός Χαιρετίν Πασά” από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, δήλωσε ότι το ναυτικό και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν επανάληψη παρόμοιων προκλήσεων, συμπληρώνοντας ότι “θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας”.

Διπλωματικές πηγές σε Ερντογάν: Ο μόνος δρόμος σταθερότητας είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου

Την αντίδραση διπλωματικών πηγών της Αθήνας προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης μίας κορβέτας στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Όπως μεταδίδει το kathimerini.gr, σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου Ερντογάν οι διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι “ο μόνος δρόμος για την σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, που πρεσβεύει η Ελλάδα”.

Και προσέθεταν: “Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας”

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα