back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέλος της μαφίας της Καλαβρίας κρατά πέντε όμηρους σε ταχυδρομείο της βόρειας Ιταλίας

Διαβάστε επίσης

Ο Φραντσέσκο Αμάτο, μέλος της μαφίας της Καλαβρίας, εισέβαλε σήμερα το πρωί σε ταχυδρομείο της πόλης της βόρειας Ιταλίας Ρέτζιο Εμίλια και κρατά όμηρους τους πέντε υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένης και της διευθύντριας. Νωρίτερα, επέτρεψε στους πελάτες να απομακρυνθούν.

Όπως διέρρευσε, ο Αμάτο είπε πριν από λίγο στους διαπραγματευτές των καραμπινιέρων ότι «θέλει να πληροφορήσει τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι για την ριζοσπαστικοποίηση ισλαμιστών εξτρεμιστών, μέσα στις ιταλικές φυλακές».

Πρόκειται για δηλώσεις που είχε κάνει και κατά την διάρκεια της δίκης σε βάρος του (όπως και άλλων μαφιόζων της Καλαβρίας), με την οποία αποδείχθηκε ότι το οργανωμένο έγκλημα της Κάτω Ιταλίας έχει παρεισδύσει, με καθοριστικό τρόπο, στον οικονομικό ιστό των πλούσιων περιφερειών του ιταλικού Βορρά.

Ο Αμάτο καταδικάσθηκε πρόσφατα σε 19 χρόνια κάθειρξης, αλλά οι καραμπινιέροι δεν μπόρεσαν να τον μεταφέρουν στην φυλακή, διότι ο μαφιόζος εγκατέλειψε την περιοχή στην οποία διέμενε.

Το μέλος της καλαβρέζικης μαφίας φέρει μαχαίρι και σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν μέχρι αυτή την στιγμή, δεν επιδεικνύει διάθεση συνεργασίας με τις αστυνομικές δυνάμεις και με τους καραμπινιέρους που βρίσκονται έξω από το ταχυδρομείο. Αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, οι ειδικές δυνάμεις θα εισέλθουν στα γραφεία του ταχυδρομείου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα