back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στα 1,24 εκατ. ευρώ ανέρχεται η κρατική επιχορήγηση των Ι.Μ του Αγίου Όρους

Διαβάστε επίσης

Στα 1,24 εκατ. ευρώ ανέρχεται η κρατική επιχορήγηση των Ι.Μ του Αγίου Όρους.  Η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας είναι εκείνη που λαμβάνει εφέτος τη μεγαλύτερη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό μεταξύ 22 Μονών του Αγίου Όρου, ενώ η Σκήτη Τιμίου Προδρόμου λαμβάνει τη μικρότερη χρηματοδότηση.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προβλέπεται η επιχορήγηση των 22 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους µε το συνολικό ποσό των 1,24 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί πως και εφέτος η οικονομική χορηγία των Μονών του Αγίου Όρους από τον κρατικό προϋπολογισμό παρέμεινε αμετάβλητη (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά).

Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο 1166/1981 θεσπίσθηκε η ετήσια οικονομική επιχορήγηση προς τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους προς ενίσχυση της μακραίωνης, θρησκευτικής, πνευματικής και πολιτιστικής τους αποστολής.

Το ύψος της επιχορήγησης καθορίζεται σε ετήσια βάση με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου κατόπιν εισήγησης του υπουργού Εξωτερικών. Η δε εισήγηση προκύπτει μετά από πρόταση της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους.

Εφέτος τα 1,24 εκατ. ευρώ της συνολικής επιχορήγησης μοιράζονται ως εξής:
Χριστιάννα Κούσιου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα