back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτές οδήγησης έξω από το υπουργείο Μεταφορών έχοντας παράλληλα αποκλείσει την είσοδο στους υπαλλήλους του υπουργείου.

Οι εκπαιδευτές οδήγησης έχουν φέρει συμβολικά και 6 εκπαιδευτικά οχήματα ακριβώς έξω από την είσοδο του υπουργείου διαμαρτύρονται για την αποχή των εξεταστών οδήγησης υπουργείου που ξεπερνά πλέον τον ένα μήνα με αποτέλεσμα χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί να περιμένουν εδώ και καιρό στην ουρά και να έχει πέσει κατακόρυφα η κίνηση στις σχολές οδηγών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Διαμαντή Ηλιάδη ξεπερνούν ήδη τις 30.000 οι υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν πανελλαδικά να δώσουν εξετάσεις. Μόνο στην Αττική υπολογίζονται σε 22-23000 οι υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν. Ο κ. Διαμαντής τονίζει ότι οι εξεταστές απέχουν περισσότερο από ένα μήνα από τις εξετάσεις ενώ πληρώνονται κανονικά αφού εμφανίζονται Καθημερινά στο υπουργείο καθώς απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν το έξτρα επίδομα των 178 ευρώ για τις εξετάσεις.

Οι εξεταστές διαμαρτύρονται γιατί το νέο νομοσχέδιο προβλέπει το περιορισμό από δυο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.

Από την κινητοποίηση δεν επηρεάζεται κάποιος δρόμος.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα