back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντιπαραθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή για τα πορίσματα των κομμάτων για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Διαβάστε επίσης

Ένδεια αποδείξεων ως προς το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ και απόπειρα αλλαγής ατζέντας καταλόγισε στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία Γιώργος Γεωργαντάς, παρουσιάζοντας το πόρισμα της ΝΔ για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν».

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις εντός της επιτροπής προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις των κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, με αφορμή το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας που παραπέμπει για περαιτέρω δικαστική αναζήτηση πράξεων και παραλείψεων τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν «προσβλητικές» και «καταφρονητικές» για τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ περί «γελοίου πορίσματος» και «γελοίων προσώπων», αλλά και την δήλωση του κ Λοβέρδου ότι τους «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους τρώει για πρωινό».

Έντονη ήταν η αντίδραση της Εύης Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ που διαμαρτυρήθηκε γιατί κανένας βουλευτής δεν την είχε υπερασπιστεί όταν την προσέβαλε σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής ο Παύλος Πολάκης. «Με έβρισε, πήρε ένας συνάδελφος το μέρος μου; Σας πήρε τώρα ο πόνος…», είπε.

Τελικά, αποφασίστηκε να μην παραπεμφθούν οι δύο βουλευτές στην επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δια ανατάσεως της χειρός να αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις των κ.κ. Γεωργιάδη και Λοβέρδου.

«Δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν», αναφέρει το 35σέλιδο πόρισμα της ΝΔ που δόθηκε στη δημοσιότητα, τονίζοντας ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση έγιναν με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος

«Δεν διαπιστώνεται το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία, αλλά και οποιουδήποτε άλλου ποινικού αδικήματος από πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν» αναφέρει το πόρισμα της ΔΗΣΥ, τονίζοντας ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την περίοδο της υπουργικής του θητείας κινήθηκε προς την ορθή κατεύθυνση.

Για το ΚΚΕ η λύση του προβλήματος του νοσοκομείου “ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ” είναι να περάσει στην πλήρη ιδιοκτησία, χρηματοδότηση και λειτουργία αποκλειστικά από το κράτος και να παρέχει όλες τις υπηρεσίες απολύτως δωρεάν σε όλους, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής Γιώργος Λαμπρούλης.

 

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα