back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δελτίο Eιδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα το βραβείο “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας” για το 2018.“Μέσα από την καινοτομία η Αθήνα ορθώνει το ανάστημά της στην κρίση”, δήλωσε ο επίτροπος Έρευνας και Καινοτομίας, Κάρλος Μοέντας.

…“Ας φανταστούμε την Αθήνα ως έναν φάρο για την καινοτομία”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, παραλαμβάνοντας, στη Λισαβόνα, την επιταγή του 1 εκατομμυρίου ευρώ, που συνοδεύει το βραβείο. “Ήμασταν σε στενή συνεννόηση με τους πολίτες, με επιχειρήσεις, με τα Πανεπιστήμια”, υπογράμμισε μέσω του Αθήνα 9.84, τονίζοντας ότι “η Αθήνα μπορεί να διεκδικήσει την οργάνωση του Συνεδρίου για την Καινοτομία”. Ερωτηθείς για τις υποψηφιότητες των κ.κ. Μπακογιάννη και Γερουλάνου για τη δημαρχία της Αθήνας, ανέφερε: “Κάθε υποψηφιότητα είναι ευπρόσδεκτη. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι οι υποψήφιοι να καταλάβουν το έργο βάσης που έχουμε κάνει, γιατί θα αναλάβουν την ευθύνη να το συνεχίσουν”.

Στις 6:00 το απόγευμα συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα της συνάντησης τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΔΙΣ, όπου συζητήθηκε η συνταγματική αναθεώρηση και οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Πλήρη αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής προτείνει η ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση, όπως γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκριμένα, προτείνεται εάν αποβούν άκαρπες οι δύο ψηφοφορίες με αυξημένη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος να εκλέγεται μεταξύ των δύο υποψηφίων, απευθείας από τον λαό. Προτείνονται επίσης καθιέρωση συνταγματικών κανόνων για την αποτροπή δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλαγή του άρθρου 86 για την ασυλία των βουλευτών και περί ευθύνης υπουργών, αλλαγή του άρθρου 16 για τα Πανεπιστήμια, καθώς και επιλογή των ανώτατων δικαστικών από τη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, επίσης, την αντίθεση του κόμματός του στη Συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε εκ νέου εκλογές.

… Για “νεοφιλελεύθερο και αυταρχικό αχταρμά του κ. Μητσοτάκη” έκανε λόγο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν»”, αναφέρει το πόρισμα της ΝΔ. “Καταλήγει στο ότι οι όποιες παρεμβάσεις σε επίπεδο νομοθετικών πρωτοβουλιών έγιναν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον”, τόνισε στον Α984 ο βουλευτής του κόμματος και μέλος της Εξεταστικής, Γιώργος Γεωργαντάς.

Δεν θα ευδοκιμήσουν σε δεύτερο βαθμό οι δικαστικές προσφυγές συνταξιούχων για την καταβολή αναδρομικών, οι οποίες πρωτοδίκως δικαιώθηκαν, εκτίμησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “24/7”. Επανέλαβε ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν.

“Πάντα θα υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας. Προσανατολιζόμαστε σε ένα νόμο που θα την προστατεύει”, δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, με αφορμή πληροφορίες ότι οι Θεσμοί “φρενάρουν” τα κυβερνητικά σχέδια για τις 120 δόσεις και την παράταση ισχύος του Νόμου Κατσέλη. Ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε, επίσης, τη συγκρότηση ενός είδους “Λευκού Τειρεσία”, προκειμένου να τυγχάνουν ευνοϊκότερων όρων οι ιδιώτες και επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο σκηνοθέτης των “παιδιών της Χελιδόνας” και συγγραφέας Κώστας Βρεττάκος, γιος του μεγάλου μας ποιητή, Νικηφόρου Βρεττάκου.

Διεθνή

Έξι συλλήψεις στη Γαλλία, για σχέδιο επίθεσης εναντίον του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με ΜΜΕ, οι 6 είναι μέλη της ακροδεξιάς.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου – 20 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα