back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ελεγχόμενη στάθμευση μέσω του myAthens pass

Διαβάστε επίσης

Το παρκάρισμα στην Αθήνα, σε ώρες αιχμής ειδικά, προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στους οδηγούς και η παρουσία σταθμευμένων οχημάτων σε πεζοδρόμια είναι συχνή. Την ίδια στιγμή, το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης με το “ξυστό” που πωλείται στα περίπτερα, δεν είναι πάντα βολικό για τους οδηγούς.

 

Για το λόγο αυτό, από τις 25 Ιουνίου η εφαρμογή myPark Athens δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να εντοπίσουν τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης που είναι διαθέσιμες και να πληρώσουν ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής, το αντίτιμο που αντιστοιχεί στο χρόνο που επιθυμούν να αφήσουν σταθμευμένο το αμάξι τους.

“Η εφαρμογή myAthens pass είναι η εξέλιξη του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης της Αθήνας και πλέον μπορούμε να αγοράσουμε πιο εύκολα μέσω smartphone θέση για το όχημά μας” εξηγεί ο project manager της εφαρμογής, Θοδωρής Πέτρου.

Την εφαρμογή αυτή μπορεί να την κατεβάσει κανείς στο κινητό του δωρεάν και να φτιάξει λογαριασμό δίνοντας το mail του, ενώ στην πορεία ζητούνται τα στοιχεία πιστωτικής κάρτας -κάθε φορά που γίνεται αγορά, ο χρήστης πληκτρολογεί το CVV της κάρτας ώστε σε περίπτωση απώλειας της συσκευής να μην μπορεί να γίνει κακόβουλη χρήση- αλλά και πρόσβαση στις φωτογραφίες και τις κλήσεις της συσκευής, καθώς και για την τοποθεσία του οχήματος.

Το γεγονός, πάντως, ότι ζητείται η πρόσβαση σε φωτογραφίες και κλήσεις, έχει προκαλέσει αρκετές απορίες στον κόσμο και ο κ. Πέτρου εξηγεί πως “στο section “Νέα” της εφαρμογής φορτώνονται οι φωτογραφίες κάθε φορά, και αν έχει δεδομένα, ζητούνται οι αντίστοιχες χρεώσεις”, ενώ όσον αφορά στις κλήσεις, “το ID της συσκευής βρίσκεται σαν πιστοποιητικό σ’ αυτό το κομμάτι και ζητείται λόγω της διανομής του android ή του IOS”.

Μέχρι στιγμής οι εγγεγραμμένοι χρήστες είναι περίπου 7000 και οι ερωτήσεις του κόσμου σχετικά με το myAthens pass είναι λιγότερο συχνές, το οποίο δείχνει ότι σιγά-σιγά ο κόσμος εξοικειώνεται όλο και περισσότερο με τη λειτουργία της εφαρμογής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα