back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σήμερα η απόφαση του ΔΣ για το χαράτσι 1 ευρώ στους λογαριασμούς

Διαβάστε επίσης

Στο Δ.Σ της Τρίτης αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση της διοίκησης για χρέωση 1 ευρώ στην έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ σε χάρτινη μορφή .

Με δεδομένο ότι εκδίδονται περίπου 7 εκ. λογαριασμοί ανά δίμηνο εκτιμάται πως η εταιρεία εξασφαλίσει περίπου 42 εκ. ευρώ ετησίως από το χαράτσι έκδοσης λογαριασμών.

Το μέτρο της χρέωσης του ενός ευρώ, ήτοι 6 ευρώ ανά πελάτη ετησίως αφού οι λογαριασμοί είναι διμηνιαίοι, είναι από αυτά που συμπεριλαμβάνονται στο Στρατηγικό κι Επιχειρησιακό Σχέδιο της επιχείρησης, το οποίο έχει εκπονήσει η McKinsey & Company.

Η ΔΕΗ θέλει να στρέψει τους καταναλωτές στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς της υπηρεσίας «e -bill». Η αποστολή των λογαριασμών θα γίνεται μέσω email ενώ ανάλογη ενημέρωση θα υπάρχει μέσω sms. Ο πελάτη θα μπορεί να εξοφλεί το λογαριασμό είτε ηλεκτρονικά με επιβάρυνση 50 λεπτά, είτε θα μπορεί να εκτυπώνει το έντυπο του λογαριασμού και να εξοφλεί στα συμβεβλημένα σημεία εξυπηρέτησης.

Στην πρόταση της διοίκησης , εντούτοις δεν υπάρχει πληροφορία για τα τι θα γίνει με τις κατηγορίες εκείνες των καταναλωτών π.χ. ηλικιωμένοι, κάτοικοι σε απομακρυσμένα χωριά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα