back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δεν θα πληρωθούν οι μη απογεγραμμένοι δημόσιοι υπάλληλοι

Διαβάστε επίσης

Καμία πληρωμή δεν πρόκειται να γίνεται από τις αρχές του χρόνου στους δημοσίους υπαλλήλους των οποίων οι διοικήσεις τους δεν έχουν προχωρήσει στην απογραφή του προσωπικού τους.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που εξέδωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εφεξής θα γίνονται οι πληρωμές από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μόνο των υπαλλήλων του κράτους οι οποίοι έχουν καταγραφεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι φορείς του δημοσίου, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει τρεις απογραφές του προσωπικού από το 2010 μέχρι σήμερα, δεν έχουν φροντίσει να δηλώσουν το προσωπικό τους.

Η κοινή υπουργική απόφαση δίνει διορία μέχρι το τέλος του χρόνου στις διοικήσεις των φορέων να δηλώσουν το προσωπικό τους καθώς μετά δεν θα μπορεί να πληρωθεί. Η απόφαση αφορά όλο το δημόσιο, τους δήμους, τις περιφέρειες και να νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Η σχετική ΚΥΑ των Γιώργου Χουλιαράκη Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, Βάση αυτής τροποποιείται η ΚΥΑ 2/37345/0004/4-6-2010 (ΦΕΚ 784/τ.Β’/4-6-2010): «Απογραφή του πάσης φύσεως προσωπικού του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού», όπως ισχύει.

Πιο αναλυτικά η ΚΥΑ αναφέρει:

– Προστίθεται νέα παράγραφος στο τέλος του άρθρου 10, σχετικά με τη διενέργεια της μισθοδοσίας η οποία βαρύνει τον προϋπολογισμό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

– Αντικαθίσταται το άρθρο 13, σχετικά με τις υποχρεώσεις του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και γίνεται πλέον αναφορά στις διατάξεις του άρθρου και σε Ν.Π.Ι.Δ. εκτός από Ν.Π.Δ.Δ.

– Αντικαθίστανται τα 5ο, 6ο και 7ο εδάφια του άρθρου 20 και πλέον ορίζονται τα εξής:

«Κατά τη διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων που υποβάλλονται από τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας με τη βάση δεδομένων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού

Δημοσίου, η Ενιαία Αρχή Πληρωμής δεν θα δέχεται ηλεκτρονικά αρχεία μισθοδοσίας τα οποία θα εμπεριέχουν μη απογεγραμμένους μισθοδοτούμενους.

Ειδικά για τους απογεγραμμένους (μη ενεργούς), που έχουν αποχωρήσει από την Υπηρεσία τους θα επιτρέπεται η πληρωμή τους για μια μόνο φορά μετά την αποχώρηση.

Για τις περιπτώσεις που απαιτείται η καταβολή πάσης φύσεως αμοιβής, περισσότερων της μιας φοράς, εφόσον υπάρχουν οφειλές που σχετίζονται με την ενεργό υπηρεσία, κατά τη διαδικασία υποβολής αρχείου στο σύστημα πληρωμής της ΕΑΠ, θα εμφανίζεται ισχυρό μήνυμα αποτροπής υποβολής μη νόμιμων μελλοντικών πληρωμών.

Οι εκκαθαριστές αποδοχών υποχρεούνται να ενημερώσουν με επαρκή αιτιολόγηση την Ε.Α.Π. για κάθε υποβολή αρχείου στο σύστημα πληρωμών της το οποίο θα περιλαμβάνει μη απογεγραμμένους (μη ενεργούς) μισθοδοτούμενους.»

 

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα