back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Ρώμη εγκρίνει μέτρα για ασφάλεια, πολιτικό άσυλο και παραγραφή αδικημάτων

Διαβάστε επίσης

H ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να εξασφαλίσει σήμερα εκτός απροόπτου την ψήφο εμπιστοσύνης της γερουσίας για την έγκριση μίας δέσμης μέτρων για την ασφάλεια. Εν συνεχεία, βέβαια, θα πρέπει να δοθεί το “πράσινο φως” και από τη βουλή.

Δεσμεύσεις της Λέγκα

Πρόκειται για μέτρα τα οποία αποτελούν κυρίως μέρος του προεκλογικού προγράμματος της Λέγκα και συμπεριλαμβάνουν την ενίσχυση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα, τη δυνατότητα πώλησης στην μαφία περιουσιακών στοιχείων που έχουν κατασχεθεί, αλλά και την ακύρωση της χορήγησης πολιτικού ασύλου, σε περιπτώσεις διάπραξης σοβαρών αδικημάτων.

Τα αιτήματα Πέντε Αστέρων

Τα Πέντε Αστέρια από πλευράς τους ζητούν εγγυήσεις από τον γραμματέα της Λέγκα και υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, ότι συγχρόνως με την δέσμη μέτρων για την ασφάλεια, να εγκριθεί και η αλλαγή των κανόνων για την παραγραφή των αδικημάτων, ώστε να υπάρχει περισσότερος χρόνος για την απόδοση δικαιοσύνης.

Η τελική συμφωνία αναμένεται να προκύψει μετά από συνάντηση του Σαλβίνι με τον επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και αναπληρωτής πρωθυπουργός, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Αδελφοί της Ιταλίας και Forza Italia κάνουν πίσω

Το ακροδεξιό κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας και το κεντροδεξιό κόμμα Forza Italia, ενώ είχαν δηλώσει ότι προτίθενται να ψηφίσουν την συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, έκαναν πίσω μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε να συνδέσει την υπερψήφισή τους με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα