back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καλαμαράκια του κουτιού κριθαρότο

Διαβάστε επίσης

Ένα εύκολο, οικονομικό και αγαπητό σε όλους φαγητό, είναι τα καλαμαράκια αλλά αυτά, τα συγκεκριμένα καλαμαράκια, τα καλαμαράκια του κουτιού, που σήμερα όμως θα τα κάνουμε κριθαρότο!!

Θα χρειαστούμε γι αυτό ένα κουτί καλαμαράκια, ντομάτα πολτό, λίγο κρασί, ένα μικρό ξερό κρεμμύδι και κριθαράκι χονδρό.

Συνήθως για ένα κουτί καλαμαράκια βάζουμε ¾ του πακέτου κριθαράκι.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε….

Βάζουμε τα καλαμαράκια σ ένα σουρωτήρι, αλλά το ζουμί δεν το πετάμε, το κρατάμε, δίνει χρώμα στο πιλάφι μας, βγάζουμε το σκελετό τους, θα το δείτε, εξέχει ένα σκληρό διάφανο, το τραβάτε και βγαίνει αμέσως, θα τα ξεπλύνετε λίγο και έτοιμα για την κατσαρόλα.

Μέσα στην κατσαρόλα μας, έχουμε βάλει το λάδι και το τριμμένο κρεμμυδάκι και μόλις αρχίζουν να τσιγαρίζονται, ρίχνουμε και τα καλαμαράκια, τα φέρνουμε κι αυτά μερικές βόλτες και τα σβήνουμε με το κρασί, ότι έχετε, άσπρο κόκκινο, είπαμε δεν έχει καμιά σημασία.

Να σας πω, να έχετε ένα μπουκάλι για την κουζίνα και ότι κρασί περισσεύει να το βάζετε εκεί, να το έχετε για τα φαγητά σας, έτσι μιξ, κάνει την δουλειά μας μια χαρά.

Αφού λοιπόν τα έχουμε σβήσει με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε δυο φύλλα δάφνης, στην μύτη του κουταλιού λίγο μοσχοκάρυδο, την πολτοποιημένη ντομάτα, λίγο νεράκι μαζί με το ζουμί απ τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να βράσουν δέκα λεπτά.

Τα καλαμαράκια έτσι κι αλλιώς είναι βρασμένα, αλλά για να βράσει η ντομάτα και να δέσουν τα αρώματα, βράζουμε γι αυτά τα δέκα λεπτά.

Όταν περάσουν τα δέκα λεπτά, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και ανακατεύουμε, στην αρχή καλά καλά για να μην κολλήσει και μετά χαμηλώνουμε το μάτι για να δέσει με την ησυχία του.

Να υπολογίσετε, ότι αυτό το νερό θα μείνει μέσα για να γίνει το κριθαρότο και δεν σουρώνουμε φυσικά… άρα, να γίνει σωστός ο υπολογισμός του νερού, καλύτερα να συμπληρώσουμε λίγο, παρά να μας γίνει σούπα!

Απ αυτή την στιγμή και μετά, θα χρειαστούν περίπου είκοσι λεπτά για τελειώσει το φαγητό μας.

Το φαγητό μας αυτό, συνοδεύεται από μια ωραία πράσινη σαλάτα η λάχανο καρότο και φρέσκο ψωμάκι….

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα