back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αμ. Ζέπου στον Αθήνα 9.84: Η Αθήνα κινητοποίησε ό,τι είχε και αυτό είναι που έκανε τη διαφορά ανάμεσα στις άλλες πόλεις

Διαβάστε επίσης

Για το βραβείο “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018”, που κατέκτησε η Αθήνα μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή Ράδιο CITY, η Αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων, Αμαλία Ζέπου.

«Η Αθήνα κινητοποίησε ό,τι είχε και αυτό είναι που έκανε τη διαφορά ανάμεσα στις άλλες πόλεις» τόνισε η κ. Ζέπου σημειώνοντας ότι η πρωτεύουσα μπόρεσε να κινητοποιήσει τη δυναμική της πόλης, ομάδες πολιτών, πόρους από ιδρύματα και γνώσεις από Πανεπιστήμια.

« Η Αθήνα έκανε πολλά μικρά περιφερειακά. Η δημοτική αγορά της Κυψέλης, ο τρόπος δηλαδή διαχείρισης ενός κενού κτηρίου. Αυτό αγγίζει σημαντική φλέβα στην Ευρώπη καθώς πολλές πόλεις έχουν άδεια κτήρια εγκαταλελειμμένα. Το θέμα με τα ανοιχτά σχολεία, 25 σχολεία στην πόλη που είναι σαν φάροι κινητοποίησης τοπικών κοινοτήτων. Η Αθήνα στράφηκε στον κόσμο. Είναι 20 τέτοια προγράμματα που είναι μικρά αλλά είναι πολλά. Η Αθήνα είπε, δεν έχω πόρους, δεν έχω ανθρώπινο δυναμικό, άρα στρέφομαι στο δυναμικό της πόλης» τόνισε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα