back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρωτόκολλο συνεργασίας ΣΕΓΑΣ και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Διαβάστε επίσης

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και του ΣΕΓΑΣ υπογράφηκε σήμερα στο κλειστό Γυμναστήριο του Τάε Κβον Ντο, μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Παναγιώτη Ρήγα και του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου.

H υπογραφή μνημονίου πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τα εγκαίνια της Ergo Marathon Expo με την οποία ξεκίνησε το τεραήμερο των εκδηλώσεων για τον 36ο Μαραθώνιο Αθήνας.

«Το μεγάλο μυστικό του Μαραθωνίου της Αθήνας είναι οι συνεργασίες σε μια χώρα που δυστυχώς δεν έχουμε ιδιαιτέρως ανεπτυγμένη αντίληψη συνεργασιών. Ο ΑΜΑ έχει πετύχει να συγκροτηθεί με επίκεντρο τον ΣΕΓΑΣ μια εκτεταμένη και ιδιαιτέρως επιτυχημένη συνεργασία με πολλούς και σημαντικούς φορείς.

Μια από τις παλαιότερες και σταθερότερες συνεργασίες του ΑΜΑ είναι το Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας. Σε εποχές που ο Μαραθώνιος της Αθήνας ξεκινούσε την προσπάθεια να φτάσει εδώ που έχει φτάσει, το Υ.ΕΘ.Α. ήταν δίπλα σε αυτή την προσπάθεια και τον ΣΕΓΑΣ με πολύ σημαντική και διαχρονική συνεισφορά.

Αυτή η συνεργασία περνάει σήμερα σε πιο θεσμική φάση με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και της Ομοσπονδίας μας. Μια συνεργασία που υλοποιείται μέσα από το ΑΣΑΕΔ τα στελέχη του οποίου θερμώς ευχαριστώ όπως και τον Υπουργό που βρίσκεται σήμερα ανάμεσα μας.

Είναι χαρά μας να ξέρουμε ότι στα πολλά χρόνια που θα ακολουθήσουν το Υ.ΕΘ.Α. θα ακολουθήσει την ανοδική πορεία που έχει ο ΑΜΑ», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, δήλωσε: «Θέλω να σας υποσχεθώ ότι ανεξαρτήτως του χρόνου που θα είμαι στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, μπορείτε να με υπολογίζετε διαχρονικά με όποια ιδιότητα θα έχω ότι θα υποστηρίζω τις προσπάθειες του ΣΕΓΑΣ για τον Μαραθώνιο.

Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς η υπογραφή αυτού του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που βασίζεται σε δυο άξονες: στη θεσμοθέτηση μιας ιδιαίτερα μεγάλης τα τελευταία χρόνια συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην ετήσια διεξαγωγή του ΑΜΑ, καθώς και στην απαραίτητη για εμάς συνδρομή του ΣΕΓΑΣ στην ανάπτυξη του Στρατιωτικού Μαραθωνίου.

Είναι μια αμφίδρομη συνεργασία που βοηθάει και τις δυο πλευρές. Ο Μαραθώνιος αποτελεί μια γέφυρα ειρήνης, δημοκρατίας και πολιτισμού.

Οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα στη διεξαγωγή του αγώνα. Φέτος περίπου 600 αθλητές-στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο. Έφτασε λοιπόν η ώρα αυτή η αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ να αναβαθμιστεί και να περάσει σε νέα φάση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα