back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στη δημοσιότητα έδωσε απόψε το υπουργείο Τουρισμού τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν σε όλο τον τουριστικό κλάδο μετά την πλήρη άρση των περιορισμών λόγω κορονοϊού. Σε εγκύκλιο που εξέδωσε αναλύεται ο τρόπος λειτουργίας όλων των τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και τα χρονοδιαγράμματα επαναλειτουργίας τους. Περισσότερα στο www.athina984.gr

Απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να δεχθεί επισκέπτες από χώρες που ο δείκτης συχνότητας κρουσμάτων είναι διαφοροποιημένος από τον δείκτη που έχει επιτύχει η Ελλάδα, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι εφόσον σε κάποια χώρα αλλάξουν οι δείκτες «τότε το συζητάμε».

21 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, 19 εκ των οποίων αφορούν γνωστές συρροές κρουσμάτων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 19 ασθενείς ενώ από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 98 ασθενείς. Οι θάνατοι ανέρχονται στους 169.

Την Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων. Με αποστάσεις, αντισηπτικά και επαρκή αερισμό στις αίθουσες θα πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις φέτος, όπως προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών.

Από σήμερα έως και την 1η Ιουνίου -κατά περίπτωση- μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” εργαζόμενοι ειδικών κατηγοριών και εργοδότες για την υπαγωγή τους στα μέτρα στήριξης.

Ομόφωνα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παραιτήθηκε από τις αναιρέσεις του ελληνικού δημοσίου για την υπόθεση της Μαρφίν. 2,2 εκατομμύρια ευρώ θα λάβουν οι συγγενείς των θυμάτων και όσοι είχαν ασκήσει αγωγές βάσει των αποζημιώσεων που είχαν επιδικασθεί.

Αρχίζουν τα μέτρα για τον «Μεγάλο Περίπατο» στην πρωτεύουσα με προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας για τουλάχιστον 3 μήνες. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε ο περιορισμός θα αφορά το ιστορικό τρίγωνο της πρωτεύουσας, δηλ. θα εφαρμόζεται στην Πλάκα, στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς, Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου – Μητροπόλεως και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγ. Ασωμάτων. Η οδός Σταδίου παραμένει σε κυκλοφορία στο σύνολό της. Αρμόδια αρχή για τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων και την επιβολή προστίμου 150 ευρώ, είναι η Δημοτική Αστυνομία. Περισσότερα για τις εξαιρέσεις από τα μέτρα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

«Μια τόσο φιλόδοξη αλλαγή νοοτροπίας μπορεί να γίνει μόνο με ενημέρωση, σταδιακά και με διαβούλευση, όχι με εργαλειοποίηση της πανδημίας, κατασταλτικά μέτρα και πρόστιμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα