back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δεν ήταν σε γνώση του Ν. Βούτση η πρωτοβουλία Κακλαμάνη για ενός λεπτού σιγή για τον Κατσίφα

Διαβάστε επίσης

Αντιδράσεις προκαλεί η καθ’ υπέρβαση του κανονισμού της Βουλής πρόταση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη στην έναρξη της συνεδρίασης της σημερινής Ολομέλειας να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 35χρονου  Κωνσταντίνου Κατσίφα, κάνοντας μάλιστα λόγο για δολοφονία.

«Δεν ήταν σε γνώση του προέδρου της Βουλής» η πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη να ζητήσει ενός λεπτού σιγή, σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές, προσκείμενες στον Νίκο Βούτση.

Αναφέρουν επίσης ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις είθισται ο Προεδρεύων να απευθύνεται στο Σώμα για το αν συμφωνεί η όχι με την πρόταση, δίνοντας το λόγο στους εκπροσώπους των κομμάτων, όπως είχε ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης κάνει σε αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν.

Επίσης υπογραμμίζεται, ότι σήμερα στην Ολομέλεια, επειδή ήταν σε εξέλιξη κοινοβουλευτικός έλεγχος, δεν υπήρχε επαρκής αριθμός αντιπροσώπευσης όλων των κομμάτων και ότι οι λίγοι παρόντες αιφνιδιάστηκαν. Θυμίζουν δε ότι σε τέτοιες προτάσεις προηγείται απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Εξάλλου, όπως προκύπτει από το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, σε αντίστοιχη περίπτωση πριν από λίγες μέρες όταν η ΧΑ είχε ζητήσει ενός λεπτού σιγή για τον 35χρονο, ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός είχε απαντήσει ότι δεν μπορεί να προβεί σε τέτοια κίνηση, καθώς δεν έχει στα χέρια του σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα εκείνη παρίσταντο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως που θα απηύθυνε και την πρώτη ερώτηση, και οι βουλευτές από τη ΝΔ Θανάσης Μπούρας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Ιγγλέζη και ο Γιώργος Ψυχογιός, που είχε διαβάσει νωρίτερα τις αναφορές, και από το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου και ο Νίκος Μωραΐτης.

Η πρώτη πολιτική αντίδραση ήρθε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, η οποία έγραψε στον τοίχο της στο facebook: «Πρωτοβουλία του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη και όχι συλλογική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η ενός λεπτού σιγή σήμερα το πρωί στη Βουλή..».

Η ανάρτηση της Αννέτας Καββαδία

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα