back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γιορτινό το Gala της AIMS-Κιπτσόγκε και Τσερόνο οι νικητές

Διαβάστε επίσης

Λαμπερό ήταν και φέτος το Γκαλά της AIMS που διεξήχθη για έκτη χρονιά στην Αθήνα και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Κιπτσόγκε και Τσερόνο οι νικητές

Κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι για το 2018 αναδείχθηκαν οι Κενυάτες αθλητές Ελιούντ Κιπτσόγκε στους άνδρες και Γκλαντίς Τσερόνο στις γυναίκες.

Η Τσερόνο, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, ήταν νικήτρια τον Μαραθώνιο του Βερολίνου στις 16 Σεπτεμβρίου με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, 2:18:11. Την βράβευση στην Cherono έκανε ο Υπουργός ψηφιακής πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Ο Κιπτσόγκε υπήρξε ανίκητος στον Μαραθώνιο κατά το 2018 κερδίζοντας τόσο τους Μαραθωνίους του Λονδίνου όσο και του Βερολίνου σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 2:01:39. Ο Κενυάτης δεν μπόρεσε να βρεθεί στην Αθήνα, ωστόσο στο βίντεο που έπαιξε, ευχαρίστησε την AIMS για την βράβευση.

Διασκέδασαν με τον Μανώλη Μητσιά

Ο Μανώλης Μητσιάς με την μοναδική του φωνή και τις εξαιρετικές ερμηνευτικές του ικανότητες ξεσήκωσε τους εκατοντάδες καλεσμένους στο Γκαλά της AIMS.

Υπόλοιπες βραβεύσεις

Ο Μαραθώνιος της Λουκέρνης τιμήθηκε με τη διάκριση του Πράσινου Μαραθωνίου για το 2018. Στον Μαραθώνιο της Λουκέρνης έχει τεθεί σε εφαρμογή μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική και σχέδιο και μαζί με την ύπαρξη ενός αφοσιωμένου ατόμου διασφαλίζουν ότι τα περιβαλλοντικά μέτρα ενσωματώνονται σε όλες τις εκφάνσεις του αγώνα. Οι περιττές εκπομπές, όπως τα απόβλητα, ο θόρυβος, το νερό και η ατμοσφαιρική ρύπανση αποφεύγονται όποτε είναι δυνατόν. Την απονομή στους εκπροσώπους του μαραθωνίου της Λουκέρνης, Jost Humyler  και Reto Schorno, έκανε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Mε το  βραβείο κοινωνικής προσφοράς τιμήθηκε η διοργάνωση του Βελιγραδίου, που ανέπτυξε το πρόγραμμα “Ήρωες του Μαραθωνίου του Βελιγραδίου” το οποίο έχει αναγνωρίσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεκάδες ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων που ζουν με αναπηρίες και ξεπέρασαν τις προκλήσεις για να τερματίσουν τον αγώνα. Στόχος του προγράμματος είναι να αναγνωρίσει, να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει όσους έχουν αναπηρία να συμμετάσχουν ισότιμα σε αθλητικές εκδηλώσεις. Το βραβείο παρέλαβε ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Dejan Nikolic, από τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός μαζί με τον Ιωάννη Γουλιό, αναπληρωτή γενικό γραμματέα ΕΟΤ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο ΣΕΓΑΣ τίμησε με το βραβείο “ΣΕΓΑΣ για δρομείς υγείας” τέσσερα παιδιά από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής, που εκπροσωπούν πάνω από 15.000 μαθητές δημοτικών σχολείων, που συμμετέχουν ετησίως σε όλα τα δρομικά γεγονότα του ΣΕΓΑΣ σε όλη την Ελλάδα. Την βράβευση στα παιδιά έκανε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του ΑΜΑ Παναγιώτης Δημάκος και ο Αλέξανδρος Αραβανής, γενικός διευθυντής επιχειρησιακών λειτουργιών διεθνούς αερολιμένα, Αθηνών.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα